Unii se plang de calitatea transportului in comun din Bucuresti, altii fac tot posibilul sa-l distruga

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 25 aug 2021, 07:30

Anul trecut, nu a trecut o zi fara ca un autobuz, troleu sau tramvai sa nu fie vandalizat- de la graffiti pe scaune pana la parbrize facute tandari.

Iar in unele cazuri, paguba e uriasa- cam cat un autoturism la mana a doua. De la injuraturi la pumni e un drum mai scurt decat distantele dintre doua statii de tramvai. Astfel de scene au devenit deja obisnuite pentru calatorii din Capitala. Una s-a repetat chiar acum cateva zile, iar victima colaterala a fost autobuzul. O paguba de 700 de lei. Fara manopera, care va urca factura finala undeva in jurul sumei de 1.000

de lei. Bani care vin tot de la noi, pana la urma, pentru ca faptasii au fugit.

Cu doar o usa avariata, domnul Marian poate spune ca a avut noroc. Un alt autobuz are facute praf jumatate din geamuri. Nici cu bunul simt nu sunt prea buni prieteni unii dintre calatori. Tramvaiele de pe liniile care ajung, in special, in zonele marginase ale Capitalei, arata, uneori, ca niste cocine.

Sunt desenate peste tot, aproape ca nu exista scaun sau perete fara un graffiti pe el.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai grav este ca poti avea nesansa de a afla si ce au avut la pranz calatorii.

Un milion de lei spune RATB ca a cheltuit anul trecut doar pentru repararea pagubelor produse de vandali. Putine autobuze au, insa, sisteme de supraveghere video, asa ca doar 84 de cazuri au fost surprinse de camere.