Uniti trebuie sa luptam impotriva terorismului global! Este mesajul care vine de la cel mai important summit economic al lumii, G20!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 01:50

Sefi de stat, de Guvern si lideri ai unor organizatii internationale s-au reunit in Antalya, pentru a gasi solutii viabile la cele mai mari probleme ale omenirii!

In conditii de securitate extrema se desfasoara, in Antalya, lucrarile celui mai important summit economic al lumii- G20! De pe mare, de pe uscat si din aer, liderii lumii au fost paziti in fiecare secunda!

Se vehicula, initial, posibilitatea schimbarii datei pentru aceasta reuniune, din cauza tragediei care a lovit Franta, dar solutia o reprezinta lupta impotriva terorismului, gasirea de solutii, si nu amanarea!

De altfel, in discursul prin care a deschis oficial lucrarile summit-ului G20, presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a subliniat legatura indestructibila dintre economic, politic si oameni: „Economia, care este scopul summit-ului G20,

nu poate fi separata de politic, de aspectele culturale! Economia este inseparabil legata de oameni! Incidentele care au legatura cu terorismul, cum sunt atacurile teroriste pe care si Turcia le-a vazut in ultimii 4 ani, atentatele de la Paris, criza din Siria- toate sustin aceasta legatura! Aceste incidente ne arata ca terorismul este o amenintare la adresa vietii si a pacii!”
La summit-ul G20, se pregateste si agenda organizarii unor alegeri libere in Siria, dupa stabilizarea tarii, iar prioritatile sunt pacea in regiune si stabilitatea economica! Aceste criterii indeplinite, oamenii nu s-ar mai vedea nevoiti sa-si paraseasca locuintele si
sa ia drumul strainatatii, al Occidentului!

Pe langa zecile de mii de imigranti, care inca sunt in cautarea unei noi vieti in Europa, numai Turcia a primit, de la inceputul conflictului din Siria, doua milioane de refugiati!

La summit-ul din Antalya, nimic nu a fost bagat sub pres! S-a spus lucrurilor pe nume, in ideea ca fara un dialog deschis nu va exista schimbare in bine! Drept dovada, Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a criticat Rusia pentru modul in care actioneaza in Siria!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Turcia,

tara gazda a reuniunii, detine presedintia G20  simarcheaza o premiera! In paralel cu lucrarile summit-ului, pentru prima data a avut loc si reuniunea Women 20- la care au participat sotiile liderilor prezenti.

Discutiile au mers de la drepturile femeii, pana la libertatea presei, iar liderii G20 s-au angajat sa tina cont de recomandarile primite!

De asemenea, cei mai importanti 20 de oameni de afaceri din lume s-au reunit in cadrul Business 20- for din care face parte si Arzuhan Dogan Yalçindag- una dintre cele mai reprezentative figuri ale mediului de afaceri din Turcia, care militeaza, printre

altele, pentru un rol mai mare al femeilor in acest domeniu!