Uniunea Europeană trimite polițiști la frontiera Finlandei cu Rusia în ziua 639 de război, în Ucraina

Autor: Bianca Vidoi
Riscul valurilor de imigranți de la granița cu Finlanda neliniștește Uniunea Europeană. 
Sursa: Unsplash

Acuzațiile prin care se înțelege să Rusia va crește numărul de imigranți la graniţa estică fac autoritățile finlandeze să ia atitudine.

Zeci de polițiști vor fi repartizați în granița de est a Finlandei, partea în care se învecinează cu Rusia astfel încât să țină sub control numărul imigranților ce vor să traverseze țara.

Se va întări frontiera dintre Finlanda și Rusia

În prezent sunt 10 ofițeri la frontierele finlandeze, iar după acuzațiile prin care Rusia lasă de înțeles că numărul imigranților la granița de est cu Finlanda va crește, Uniunea Europeană a decis ca numărul ofițerilor să fie suplimentat.

Frontex, agenţia UE pentru controlul frontierelor a menționat joi că peste 50 de ofițeri de frontieră, alături de alţi membri ai personalului său vor fi repartizați la granița cu Rusia pentru a ține sub control numărul de imigranți.

Citește și: S-a deschis frontiera dintre Gaza și Egipt! MAE face tot posibilul pentru a urgenta evacuarea cetățenilor români

Împreună cu cele peste 50 de persoane repartizate la graniță, vor sosi și echipamente, cum ar fi maşini de patrulare, pentru a consolida activităţile de control ale Finlandei.

Premierul Petteri Orpo nu i-a calmat pe finlandezi, spunând că situația de la frontiera cu Rusia nu s-a îmbunătățit deloc, dar și că sunt vizibile primele semne care arată că numărul imigranților poată să crească în următoarea perioadă.

Rusia a atacat cu putere regiunile Ucrainei

În noaptea de joi spre vineri, Rusia a atacat cu putere regiunile Ucrainei, folosind două rachete Kh-59 și trei drone kamikaze.

Anunțul atacurilor date de Rusia au fost oferite de către Statul Major General al armatei ucrainene vineri dimineață, adăugând că forțele aeriene ucrainiene au reușit să doboare toate cele 5 atacuri. 

Nici Ucraina nu a dat atacurile la o parte în noaptea precedentă, forțele aeriene rusești reușind să doboare 13 drone ucrainene deasupra Crimeei și alte trei deasupra regiunii Volgograd în primele ore ale zilei de vineri, a anunțat chiar Ministerul rus al Apărării. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rusia își dorește să mențină controlul asupra orașului ucrainean Avdiivka, astfel că aceștia trimit sute de soldați ruși care să le aducă victoria în fața trupelor ucrainiene.

Moscova suferă însă un număr uriaș de pierderi pentru a deține controlul acestui punct strategic, pierzând peste 1.000 de militari, fiind a doua zi consecutivă în care se confruntă cu un asemenea număr de soldați pierduți.

Citește și: Biden este îngrijorat de un război mai amplu în Orientul Mijlociu

Rusia ar fi trimis în Avdiivka și mai multe coloane de blindate, la data de 22 noiembrie, care să îi ajute pe militarii ruși să aducă victoria punctului strategic.

Atacurile nu au fost cu succes, iar pierderile au ajuns la aproximativ 80% din unități.

Armata Ucrainei a postat noua listă a pierderilor suferite de Rusia în urma războiului început în Ucraina în urmă cu 21 de luni, printre care se numără: 322.900 militari, 5.496 tancuri, 10.256 blindate de luptă, 7.833 sisteme de artilerie, 904 sisteme lansatoare multiple de rachete, 595 sisteme antiaeriene, 5.800 de drone, 323 avioane, 324 elicoptere, 22 de nave/ambarcațiuni și 1 submarin, relatează hotnews.ro.