Uniunea Europeană trimite României 2,2 milioane de euro pentru a face față prețurilor mari la energie. Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

Autor: Lavinia Medrea

Nicolae Ciucă a anunțat că România va primi ajutor de la UE pentru a face față scumpirilor la energie

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat astăzi, într-o ședință de Guvern, că UE va trimite 2,2 milioane de euro țării noastre pentru a combate sărăcia în spațiul energetic.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat, în debutul ședinței, că România ar urma să beneficieze de 2,2 milioane de euro pentru a face față scumpirilor la energie.

Nicolae Ciucă a anunțat că România va primi ajutor de la UE pentru a face față scumpirilor la energie

  „Avem o veste bună- prin decizia pe care a luat-o ieri Comisia, în sensul în care se vor disponibiliza 10% din fondurile de coeziune, la nivelul întregii Uniuni, discutăm de aproximativ 40 de miliarde de euro,

bani care vor fi alocaţi pentru sărăcia energetică, pentru asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri şi, desigur, pentru susţinerea cetăţenilor vulnerabili”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si: Traiul în România, din ce în ce mai scump. De ce sumă de bani impresionantă are nevoie o familie cu doi copii pentru un trai decent

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Pentru România înseamnă 2,2 miliarde euro. Sunt trei tipuri de măsuri care pot fi acordate, respectiv pentru a sprijini gospodăriile vulnerabile, în criza energetică, inclusiv, din câte se pare, pentru compensarea preţului la energie. A doua măsură posibilă va fi cea legată de granturile pentru capital de lucru, ce urmează a fi acordate IMM-urilor după modelul granturilor pentru capital de lucru pe care le-am avut în criza pandemică.

Al treilea tip de măsură este cel referitor la ocupare şi crearea de locuri de muncă, în continuare după modelul programului Innotech Student sau SES-urilor rurale, modalităţi prin care se creează locuri de muncă la nivelul economiei naţionale”, a declarat Marcel Boloş. Acesta a mai precizat și că, în urma deciziei Comisiei Europene, la nivel naţional vor fi pregătite măsuri de sprijin pentru populație și mediul de afaceri.

Ajutor la gaze de 40 de miliarde de euro pentru populație și companii

Uniunea Europeană va propune folosirea a până la 40 de miliarde de euro de la bugetul comunitar pentru a sprijini populaţia şi companiile să reziste în fața creșterii preţurilor la gaze din cauza crizei energetice, arată Bloomberg.

Citeste si: Indemnizație de 2.500 de lei pentru români. Cine va beneficia de acești bani din partea statului

Comisia Europeană va oferi guvernelor ocazia de a folosi actualele fonduri de coeziune pentru a ajuta IMM-urile afectate de majorarea preţurilor la gaze şi electricitate şi a ajuta gospodăriile vulnerabile să îşi achite facturile la energie cu ajutorul unor programe naţionale, a arătat comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.