Joi, 4 iulie 2024, elevii clasei a XII-a, cu profil real, continuă examenul de Bacalaureat cu proba scrisă la alegere, având de susținut testele la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică. Acestea sunt subiectele pentru ziua de azi, menite să evalueze cunoștințele și competențele dobândite pe parcursul anilor de liceu. Proba la alegere este esențială pentru a permite elevilor să își demonstreze cunoștințele aprofundate într-un domeniu specific.
UPDATE Au apărut subiectele pentru Fizică, Chimie, Biologie și Informatică BAC 2024
Iată care sunt subiectele de azi pentru Fizică, Chimie, Biologie și Informatică pentru BAC 2024, în format PDF:
Subiectele de azi pentru Fizică
Subiectele de azi pentru Biologie
Subiectele de azi pentru Chimie anorganică
Subiectele de azi pentru Chimie organică
Subiectele de azi pentru Informatică
UPDATE Au apărut subiectele de la Biologie pentru profilul real
Acestea sunt subiectele pentru examenul scris la Biologie pentru BAC 2024, potrivit stirileprotv.ro:
Astfel, la conform imaginilor, la subiectul III, candidații au primit „Țesuturi”. Subiectele în format PDF vor fi afișate după ora 15:00.
Subiecte Bacalaureat cu proba la alegere pentru profilul real
La cea de-a treia și ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2024, cea la alegere a profilului și specializării, elevii de la profilul real pot opta pentru una din următoarele discipline: Fizică, Chimie, Biologie și Informatică. Această probă este crucială, deoarece permite candidaților să își demonstreze cunoștințele aprofundate într-un domeniu specific ales de ei.
Astfel, absolvenții liceelor cu profil Real, specializările Matematică-informatică și Științele naturii, pot alege între Fizică, Chimie, Biologie și Informatică. Elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităților naționale vor susține, vineri, în plus, o probă la Limba maternă.
Examenele încep în fiecare zi la ora 9:00, moment în care în fiecare sală sunt distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, doar pe baza buletinului. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Probele pentru examenul scris de bacalaureat includ: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
Subiectele și baremele de azi vor fi afișate începând cu ora 15:00 pe pagina Edu.ro și în cadrul acestui articol, în format PDF.
Citește și: Au apărut primele perle de la Bacalaureat 2024: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”
Regulile examenului
Examenul de bacalaureat se desfășoară cu respectarea unor reguli stricte. Candidații nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile, căști, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsace, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor. Toate aceste obiecte vor fi păstrate până la finalizarea probei într-o sală special stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză predarea obiectelor nu vor fi primiți în examen. În sălile de examen, candidații nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. Absolvenții care sunt prinși încălcând aceste reguli sunt eliminați din examen.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: UPDATE Baremul de corectare pentru proba scrisă la Istorie profil umanist BAC 2024 a fost publicat
Calendarul BAC 2024
Evaluarea competențelor:
17 – 19 iunie: Competențele lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
19 – 20 iunie: Competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
19 – 21 iunie: Competențele digitale (proba D)
25 – 27 iunie: Competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C)
Probele scrise:
1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a)
2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) (Matematică sau Istorie, în funcție de profil)
4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d)
5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b)