Update: Greva de avertisment de la metrou, ILEGALA. Ce se va intampla de miercuri

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 19 nov 2018, 16:30

Update: Decizia Tribunalului Bucuresti de a declara greva de la metrou din 15 noiembrie ilegata nu a determinat sindicatele sa renunte la protestul stabilit pentru miercuri, 21 noiembrie.

Tribunalul Bucuresti a declarat ca greva de avertisment de joi, 15 noiembrie, a fost ilegata, Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) nerespectand legea dialogului social.

"Tribunalul Bucuresti a declarat nelegala greva de avertisment declansata de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) in data de 15.11.2018. Potrivit instantei, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social. Instanta 'constata nelegalitatea declararii si declansarii grevei de avertisment in data de 15.11.2018,

intre orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA'. Conducerea Metrorex isi manifesta disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social si face apel la angajatii sai sa ia in considerare ca asigurarea transportului calatorilor la timp si in siguranta este prioritara", au declarant reprezentantii Metrorex intr-un comunicat.

Cu toate acestea, sindicalistii nu renunta la greva generala.

Potrivit declaratiilor facute de consilierul presedintelui de la metrou, Ion Radoi, pentru digi24.ro,

sindicalistii vor recurge miercuri la greva generala.

Incepand de miercuri, 21 noiembrie, intre orele 04:00 – 16:00, angajatii Metrorex ar urma sa intre in greva generala daca pana atunci nu va fi rezolvat conflictul de munca.

 

 

 


Alin Oprea a fost invitat în platoul emisiunii „Follow us”, prezentată de Ilinca Vandici și Teo Trandafir. Acesta a reacționat după declarațiile făcute de fosta soție la podcastul lui Bursucu'.