UPDATE Live Ziua 484 de război în Ucraina: Piloții ucrainieni s-ar putea antrena pe F-16 în România. Podul Ciongar a fost avariat de ucraineni

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 22 mar 2024, 02:05

Volodimir Zelenski este nemulțumit de progresul în contraofensiva Ucrainei.

Sursa: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Volodimir Zelenski este nemulțumit de progresul în contraofensiva Ucrainei.

Liderii din occident își doresc ca piloții ucraineni să se antreneze pe F-16 în România. Care este noua estimare ucraineană a pierderilor rusești?

Un nou atac cu drone s-a produs asupra Odesei

Un pod care leagă zona anexată de Moscova în 2014, peninsula ucraineană Crimeea, a fost avariat de o lovitură dată de Ucraina.

Guvernatorul rus al Crimeei, Serghei Aksionov, a declarat că:  „În timpul nopții, o lovitură a lovit podul Ciongar.

Nu au fost victime". Ciongar este unul dintre puținele poduri care leagă peninsula de continent.

De asemenea, reprezentanții ucrainieni au raportat un nou atac cu drone peste noapte, asupra orașului-port Odesa, de la Marea Neagră. Se pare că un depozit a fost distrus.

Citește și: Ucraina are nevoie de investitori pentru a reconstrui economia si a atras nume mari!

 În regiunea Donețk se dau lupte grele în prezent.

Ucraina a anunțat că armata a reușit să doboare 32 din cele 35 de drone kamikaze lansate de ruși pe timpul nopţii. Forțele ruse au vizat instalațiile militare şi de infrastructură. Armata rusă a lovit la Zaporojie cu rachete balistice, în timp ce ucrainenii au bombardat poziții şi echipamente ale rușilor din spatele frontului.

Zelenski este nemulțumit de progresul în contraofensiva Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că progresul în contraofensiva Ucrainei este „mai lent decât se dorește", dar Kievul nu se va lăsa presat să o grăbească, iar Putin a spus că Moscova a observat o „acalmie" în contraofensiva ucraineană și că, deși aceasta mai are încă un anumit potențial ofensiv, Kievul a înțeles că nu are „nicio șansă".

Armata Ucrainei își consolidează pozițiile la care au ajuns după ce au atacat spre satele Rivnopil și Staromayorske din sud-est, a precizat purtătorul de cuvânt al Statului Major General, Andriy Kovaliov. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acesta a mai declarat că „Lupte deosebit de grele continuă în direcția (estică) a lui Lîman, în zonele de la nord-vest de Dibrova, în apropierea pădurii Serebryansk și la nord de Hryhorivka în regiunea Donețk".

Occidentul cere ca piloții ucrainieni să se antreneze în România pe avioane F-16

În prezent se lucrează la un contract prin care să le fie permis piloților din Ucraina să își poată desfășura antrenamentul la o bază din România. Este probabil ca Lockheed Martin, care construiește F-16, să conducă antrenamentul.

Citește și: Live Ziua 484 de război în Ucraina: Armata ucraineană recuperează teren în Zaporojie și Herson. Hanna Maliar: “Cea mai mare lovitură urmează să vină”

Care este noua estimare a pierderilor rusești?

Ucraina a prezentat un raport prin care se arată noua estimare a pierderilor rusești: 650 de soldați, 7 tancuri, 12 alte blindate de luptă, 21 de tunuri, 2 lansatoare multiple de rachete, 1 sistem antiaerian, 1 elicopter și 11 diferite vehicule.

Tot mai multe persoane dezertează din armata rusă

Armata rusă a început să fie din ce în ce mai afectată de dezertări, potrivit unui document intern. Documentul a fost publicat inițial pe canalul de Telegram rusesc VChK-OGPU, denumit după prima poliție secretă din Rusia sovietică, cercetătorul independent Chris Owen notând că acesta provine cel mai probabil din biroul unei procuraturi ruse.

Astfel, actul conține un sumar privind acuzațiile de natură penală aduse trupelor aeropurtate, cel mai probabil începând cu data de 1 februarie 2023, deși acest lucru nu este întru totul clar.

Cercetătorul independent, Chris Owen, a precizat că dat fiind faptul că forțele VDV ar trebui să aibă în jur de 40.000 de militari (45.000 înainte de începerea războiului din Ucraina), numărul dezertorilor prezentat doar în acest document ar reprezenta aproape 1% din efectivele totale ale trupelor aeropurtate.

„Este de asemenea interesant de notat că documentul înregistrează 29 de decese în această perioadă, 6 dintre ele rezultând din 'incidente' (probabil de natură penală. Au fost înregistrate de asemenea alte 4 cazuri de vătămare corporală gravă. Acestea au fost cel mai probabil rezultatul unor bătăi între soldați”, a precizat Chris Owen.

Sursă: hotnews.ro 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.