UPDATE Live Ziua 489 de război în Ucraina: Rusia renunță la acuzațiile aduse mercenarilor Wanger. Mai multe persoane au fost rănite în zona Zaporojie, Doneţk şi Herson

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 27 mar 2024, 02:20

Mai multe persoane au fost rănite în zona Zaporojie, Doneţk şi Herson

Sursa: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Liderii de la Moscova au anunțat că renunță la orice acuzație adusă grupării Wanger.

Două persoane au fost ucise şi şase rănite în bombardamentele rusești din regiunile Zaporojie , Doneţk şi Herson care au avut loc marți. Armata ucraineană anunță că a recucerit Rivnopil din regiunea Donețk.

Vladimir Putin a adus un omagiu piloților morți în timpul revoltei Wagner

Rusia a anunțat că desfășoară exerciții cu avioane de vânătoare tactice deasupra Mării Baltice cu scopul principal de a testa disponibilitatea de a efectua operațiuni de luptă și sarcini speciale.

În același timp, Vladimir Putin a adus un omagiu piloților care au decedat în lupta împotriva revoltei eșuate a Grupării Wagner.

Acesta a declarat: „Curajul și sacrificiul de sine al eroilor-piloți căzuți la datorie au salvat Rusia de la consecințe tragice și devastatoare". Mai exact, 13 piloți ruși au fost uciși în timpul revoltei de o zi, care a avut loc sâmbătă, 24 iunie.

Citește și: Live Ziua 489 de război în Ucraina: Liderii de la Kiev anunță noi reușite pe câmpul de luptă. SUA trimite un ajutor de 500 de milioane de dolari Ucrainei

Rusia a anunțat, marți, că a renunțat acuzațiilor aduse împotriva grupului paramilitar Wagner, condus de oligarhul Evgheni Prigojin, a cărui rebeliune spontană a zguduit țara la sfârșitul săptămânii trecute. Printr-un comunicat al serviciului federal de securitate, se aduce la cunoștință că  „S-a stabilit” că participanții la revoltă „au pus capăt acțiunilor lor care vizează direct săvârșirea unei infracțiuni”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tot astăzi, ministrul apărării a anunțat că sunt în curs „pregătiri” pentru a transfera echipamentele militare „grele” de la grupul de mercenari Wagner către armata regulată.

Care este estimarea pierderilor rusești în ultimele 24 de ore?

Estimarea ucraineană a pierderilor rusești din ultima zi: 590 de soldați, 5 tancuri, 14 alte blindate de luptă, 28 de sisteme de artilerie, 2 lansatoare multiple de rachete, un sistem antiaerian, 6 echipamente speciale și 21 de diferite vehicule.

Au știut americanii despre planurile lui Prigojin?

Se pare că serviciile secrete ale Americii au reușit să obțină date concrete ale planurilor lui Prigojin înainte de rebeliune, inclusiv unde și cum plănuia Wagner să avanseze, dar informațiile au fost atât de bine protejate încât au fost împărtășite doar cu câteva țări aliate, inclusiv cu oficiali britanici de rang înalt, și nu la nivelul mai larg al NATO.

Aceste informații au avut un grad extrem de secretizare și în SUA, unde au fost comunicate doar celor mai înalți oficiali ai administrației Biden, precum și celor opt membri ai Congresului (Gang of Eight),

care au acces la cele mai importante secrete.

Ucraina a recucerit satul Rivnopil din regiunea Donețk 

Liderii de la Kiev au anunțat că armata Ucrainei a reușit să recucerească satul Rivnopil din regiunea Donețk. De asemenea forțele ucrainene avansează în sud spre Travia, o zonă de stepă spre orașul Melitopol, un nod important de legătură cu peninsula anexată Crimeea.

Citește și: Live Ziua 488 de război în Ucraina: Prigojin s-a refugiat în Belarus după ce a pus capăt revoltei armate. Declarațiile președintelui Volodimir Zelenski: “Slăbiciunea Rusiei este evidentă”

Rusia a bombardat zonele Zaporojie, Doneţk şi Herson

Autoritățile din Ucraina au anunțat că rușii au bombardat regiunile Zaporojie, Doneţk şi Herson. Din păcate cel puţin două persoane au fost ucise şi şase rănite în aceste bombardamente.

Autoritățile locale din Herson au declarat că forțele ruse de pe malul stâng al Niprului îşi transferă în mare grabă echipamentele militare spre Crimeea, în timp ce în zonele aflate încă sub ocupație se intensifică jafurile.