UPDATE! Masca a devenit obligatorie în exterior, în București, pe lângă școli și licee

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 sep 2021, 15:34
Masca de protecție a devenit OBLIGATORIE
Sursa: PixaBay

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a hotărât astăzi, în jurul orei 12, că purtarea măștilor de protecție pe lângă școală este obligatorie.

UPDATE: După ședința de astăzi, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a hotărât ca, începând cu data de 13 septembrie, masca să fie obligatorie pentru toată lumea, în jurul școlilor din Capitală, pe o distanță de 50 de metri.

Masca ar putea redeveni obligatorie în toate spatiile exterioare, în București. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că în şedinţa de astăzi s-a discutat despre obligativitatea purtării măștii de protecție pe stradă, şi în alte spaţii aglomerate. 

Masca este obligatorie pe lângă școală

Masca de protecție este din nou obligatorie pe langa școli, așa cum a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Am avut discuții pentru introducerea obligativității măștii pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Acest lucru va fi stabilit în următoarea hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență din București”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

În cazul în care măsura va fi adoptată, va fi aplicată începând cu 13 septembrie, iar motivul este aglomerația care se produce la plecarea și venirea copiilor de la școală.

Citeste si: Părinții vor avea LIBER în prima zi de școală? Ministrul Educației a făcut anunțul despre festivitatea de deschidere a noului an

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Părinții își așteaptă copiii și staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor. Este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea suplimentară a virusului”, a mai punctat Alin Stoica.

Masca obligatorie în școli. Cine va fi scutit de purtarea acesteia

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a punctat faptul că masca de protecție nu va fi obligatorie în interior în învățământul special și la orele de sport.

Privitor la orele de sport, Alin Stoica a declarat că masca nu se va purta în sala de sport, doar dacă localitatea are o rată de infectare sub 2 la mia de locuitori.

„Masca va fi obligatorie în interior, cu două excepții. La învățământul special, unde ea nu va fi obligatorie, va fi recomandată, și la orele de educație fizică derulate în interior, condiția fiind ca localitatea să aibă o rată de infectare sub 2 la mie.

Peste această rată de infectare, orele de educație fizică se vor putea face doar la exterior”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Școlile ar urma să treacă în regim online? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat înainte de începerea noului an

Pe 1 septembrie, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că, dacă nu se depășește rata de infectare de șase la mie, toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor funcționa în format fizic.

Dacă se va depăşi acest prag, vor rămâne deschise doar creşele şi grădiniţele. În rest, toţi elevii vor trece la învățământ în regim online, excepţie făcând învăţământului special.