Marți, elevii clasei a 8-a au susținut examenul pentru simularea la Matematică pentru Evaluarea Națională 2024. Aceștia își pot evalua cunoștințele acumulate de-a lungul anilor de studiu și astfel, își pot da seama cât și cum vor mai trebui să învețe pentru examenul final care se va susține în această vară. Află din materialul de mai jos care au fost subiectele, dar și punctajul pentru simularea la matematică de la Evaluarea Națională 2024, de azi.
Update Subiecte Simulare Matematică Evaluare Națională 2024
Mai jos aveți subiectele și baremul la matematică pentru simularea din cadrul Evaluării Naționale 2024, în format PDF.
Subiecte și barem Simulare Matematică Evaluare Națională 2024
Barem Simulare Matematică Evaluare Națională 2024
Cum poți verifica subiectele și baremul pentru simularea la matematică 2024?
Imediat, după terminarea examenelor de simulare la matematică 2024, subiectele și baremul pot fi verificate pe platforma edu.ro. Astfel, atât elevii, dar și profesorii vor avea ocazia să verifice și să discute pe baza subiectelor. Elevii își vor putea verifica cunoștințele și vor avea ocazia să afle în ce stadiu al pregătirii pentru Evaluarea Națională de clasa a 8-a se află.
Accesarea acestor informații este simplă și esențială pentru evaluarea performanțelor individuale și pregătirea strategiilor de îmbunătățire.
Trebuie menționat faptul, că după ora 15:00, EDU.ro va publica atât subiectele cât și baremul de corectare oferind transparență și ocazia de a înțelege în profunzime evaluarea fiecărui elev. Acest acces facil la informații contribuie la procesul de învățare și pregătire pentru examenele oficiale.
Accesul în sălile de clasă al elevilor se va face până cel târziu la ora 08:30, iar la ora 09:00 se vor împărți subiectele.
Citește și: Update Bareme și subiecte Română pentru simulare Evaluare Națională 2024: Află de aici punctajul tău de azi
Care sunt principalele noutăți aduse în 2024?
Ca și la examenul final de clasa a 8-a, Evaluarea Națională, se vor ține cont de anumite reguli organizatorice. Primul obiectiv, dar și cel mai important, al susținerii simulării la matematică pentru Evaluare Națională 2024, este acela ca elevii să se familiarizeze cu rigorile unui examen real.
Timpul de redactare al unei lucrări scrise este de 2 ore pentru elevii clasei a 8-a, din momentul în care au fost împărțite toate subiectele.
Începând cu prima probă scrisă, elevilor le va fi furnizat un cod individual, pe bază de semnătură personală, care va înlocui numele și prenumele acestora, iar pe baza acestor coduri se vor putea afla ulterior rezultatele.
Subiectele vor fi concepute pe baza competențelor asociate acestora, dar și a programelor școlare.
Una dintre noutățile apărute în acest an este că după terminarea probei scrise, lucrarea se scanează cu prima pagină nesecretizată, cu colțul din dreapta desfăcut. Dacă lucrarea are mai multe pagini cu colț (în cazul examenului de bacalaureat), acestea se vor scana secretizate. Platforma elimină prima pagină a lucrării, cea care se scanează nesecretizată.
Potrivit edupedu.ro, în document se arată că fișierul rezultat în urma scanării va avea 2 pagini negre în plus față de lucrare: prima și ultima. Profesorii asistenți verifică dacă pe parcursul documentului paginile sunt întregi și lizibile.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
Dacă sunt pagini care nu se văd bine, profesorii corectori le vor șterge și vor scana din nou lucrarea. Un profesor va avea de corectat cel mult 50 de lucrări de la simularea la matematică pentru Evaluarea Națională 2024, conform procedurii oferite de către Ministerul Educației.
Lucrările pot fi corectate din laboratorul de informatică, din cancelarie, cabinetul disciplinei, precum și de acasă.
De asemenea, fiecare lucrare va fi corectat de către doi profesori evaluatori, aceștia fiind selectați, cu prioritate, dintre profesorii care au urmat Programul de formare continuă în vederea constituirii Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, după cum se arată în procedură.
Rezultatele obținute de către elevi, în urma simulării, vor fi verificate la nivelul fiecărei școli prin discuții individuale, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.
Citește și: Simulari 2024: Sfaturi pentru elevii de clasa a 8-a și a 12-a. Calendarul examenelor
Care este calendarul complet pentru simularea de la Evaluarea Națională 2024?
- 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă
- 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă
- 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
- 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor
Care este calendarul complet pentru Evaluarea Națională 2024?
- 1 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
- 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
- 25 iunie 2024: Proba scrisă la Limba română
- 27 iunie 2024: Proba scrisă la Matematică
- 28 iunie 2024: Proba scrisă la Limba maternă
- 3 iulie 2024: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
- 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
- 4 – 9 iulie 2024: Soluționarea contestațiilor
- 9 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale