UPDATE: Tagedia aviatica din Alpii francezi. Ipoteza socanta scoala la iveala de anchetatori - copilotul a distrus intentionat aeronava

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:07

Prabusirea avionului cu 150 de oameni la bord in Alpii francezi a fost una intentionata. Ipoteza soc a fost scoasa la iveala chiar de anchetatori!

Toate dovezile duc spre copilotul care s-a blocat singur in cabina. Va avertizam ca imaginile va pot afecta emotional! El este Andreas, copilot la bordul zborului GermanWings prabusit la peste 3 mii de metri altitudine, in Alpi. Decolase din Barcelona alaturi de comandantul aeronavei, un pilot cu experienta mult mai mare. Undeva, pe traseu, in timpul zborului, seful echipajului a parasit cabina.

Andreas adunase o experienta de peste 600 de ore de zbor.

Totusi, experienta sa cuprinde si o pauza lunga in pregatire. Un detaliu important care, acum, ridica si mai multe semne de intrebare. Gestul copilotului a aruncat 149 de familii in ghearele durerii. Isi asteptau rudele acasa. Acum, asteapta recuperarea trupurilor neinsufletite, pentru a se putea pregati de inmormantare.

Procurorii francezi spun ca in momentul prabusirii, in cabina se afla numai Andreas. Iar de aici, lucrurile se complica si mai mult! Anchetatorii sustin ca nu exista niciun alt indiciu ca prabusirea ar fi fost cauzata de o problema mecanica.



##VIDEO135082##

In cabina unei astfel de aeronave exista un sistem complex de blocare a usilor, dezvoltat dupa atentatele din 11 septembrie 2001. Membrii echipajului au optiunea de a securiza usa folosind acest buton, in asa fel incat un eventual atacator sa nu poata patrunde. Masura de securitate s-a transformat insa in condamnarea celor 149 de suflete!

Conforma anchetatorilor, prima ipoteza luata in calcul este aceea ca Andreas a asteptat momentul in care seful echipajului a parasit cabina.

S-a incuiat si a refuzat sa mai comunice cu restul echipajului. Asta desi, pilotul incerca repetat sa intre in cabina. Autoritatile franceze au cerut si sprijinul FBI. Biroul Federal de Investigatii trebuie sa lamureasca daca prabusirea ar putea fi un act terorist!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Procurorii nu exclud varianta in care copilotul ar fi incercat sa transmita un mesaj prin aceasta crima cu 149 de victime! Din acest motiv, politistii au descins astazi la locuinta copilotului pentru a cauta eventuale legaturi ale barbatului cu vreo organizatie

extremista! Andreeas locuia cu parintii sai si nimic din comportamentul sau nu ducea cu gandul la un gest extrem.

Identificarea victimelor si recuperarea acestora este o operatiune dificila. In zona prabusirii se poate ajunge doar cu elicopterul. In plus, gasirea celei de-a doua cutii negre este extrem de importanta in ancheta.

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?