Uraganul Sandy a facut PRAPAD in SUA! Romanii aflati la fata locului fac marturisiri SOCANTE VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:04

Cu un val de 4 metri inaltime, asemenea unui tsunami, a lovit uraganul Sandy in New York.

Singura data cand s-a mai intamplat sa vina oceanul peste oras a fost in 1960, cand uraganul Donna a adus o crestere a nivelului apelor cu trei metri. Romanii din New York si din New Jesey traiesc si ei aceasta catastrofa. Pentru prima data in ultimii 50 de ani New York-ul- orasul luminilor, a ramas fara curent electric. A fost cea mai lunga noapte!

 

Mii de persoane ramase in bezna au iesit pe strazi! Nu le venea sa creada ochilor: strazi complet inundate, masini partial sub apa iar cladirile complet in intuneric.

Expertii spun ca daca Sandy lovea Europa, jumatate ar fi afectata. 

 

Sapte tuneluri de metrou din New York au fost inundate din cauza cresterii apelor, peste 12.000 de zboruri au fost anulate iar bursa din New York este inchisa si azi, pentru prima data cand e inchisa doua zile consecutiv de la viscolul din 1888.

 

Pierderile sunt uriase pentru economia americana.

Se vorbeste despre cea mai mare catastrofa din  ultimii 100 de ani. Miliarde pe care nimeni n-a apucat sa le numere inca. 

 

Doar in in New Jersey au fost anuntati cel putin 3 morti si zeci de raniti. Nu erau de ajuns rafalele de 140 de kilometri la ora si cantitatea enorma de apa. Nivelul apelor unui rau din New Jersey a crescut atat de mult incat a rupt un dig.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

 

A fost nevoie de inteventia garzii nationale ca sa-i ajute pe sinistrati.

Situatia este atat de grava incat Un reactor al unei centrale nucleare din statul New Jersey a fost oprit.

 

Aproape 90 de oameni a ucis Sandy din Caraibe pana in Canada. Altii 53 sunt raniti. Impactul economic al uraganului Sandy este unul dezastruos! 

 

Se preconizeaza ca pagubele vor depasi 20 de miliarde de dolari. Mare parte din suma provine de la afectarea retelei de transport si a cladirilor, dar si din inchiderea bursei- au declarat specialistii econimici de peste ocean. 

 

Crucea Rosie Americana a anuntat ca aproape 11.000 de persoane si-au petrecut noaptea de luni in 258 de adaposturi din 16 state.