„Urmările asupra sănătății mele mentale”. Simona Halep este devastată, după ce procesul i s-a amânat pentru a treia oară. Aceasta va sta departe de teren încă opt luni

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 25 feb 2024, 02:20

Complicațiile se resimt și din punct de vedere psihic

Sursa: Facebook

Simona Halep nu va putea intra pe teren nici în următoarea perioadă, deoarece procesul i s-a amânat pentru a treia oară. În ciuda eforturilor depuse până acum, sportiva nu reușește să își recapete drepturile.

Simona Halep a primit încă o lovitură în scandalul de dopaj. Din cauza faptului că Agenția Internațională de Integritate a Tenisului i-a amânat procesul pentru a treia oară, aceasta ratează meciuri importante, iar repercursiunile se simt din mai multe puncte de vedere.

Simona Halep a demonstrat că suplimentele au fost contaminate

În luna decembrie, susține sportiva, a reușit, după mai multe încercări, să demonstreze faptul că suplimentele pe care le-a luat au fost contaminate și că substanța respectivă nu a ajuns în corpul ei cu bună știință.

Cu toate acestea, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a amânat, pentru a treia oară, judecarea sportivei, lucru ce o face pe fostul numărul unu mondial să aibă de pierdut pe mai multe planuri.

„Încă o dată, în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) mi-a amânat pentru a treia oară audierea, din nou pentru încă o lună.

Citește și: Simona Halep face prime declarații de când a fost suspendată în urma scandalului de dopaj: „Am fost întotdeauna împotriva dopajului”. Sportiva susține că nu știa de existența acelei substanțe

Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Am cerut, așa cum prevede regulamentul anti-doping, o audiere rapidă: este dreptul meu, este scris în regulament! Din păcate ITF (ITIA) mi-a amânat audirerea de trei ori, mi-a interzis dreptul de a fi judecată de un Tribunal Independent”, a

postat Simona Halep, în mediul online, ieri, 24 mai.

Simona Halep continuă să stea departe de teren

Simona Halep nu va reveni pe teren nici în următoarele opt luni, deoarece nu poate fi judecată și nu poate primi aprobarea, pentru a juca din nou. Pe lângă pașii pe care îi face înapoi din punct de vedere profesional, complicațiile se resimt și din punct de vedere psihic.

Nu mi-a permis să particip la niciun turneu în ultimele 8 luni. Acum știu, cu siguranță, că voi rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Nu mai menționez că am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale.

Nerespectarea regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea pe care o solicit este total lipsită de respect.

Nu mai am cuvinte... Justiția amânată este justiție interzisă”, a mai precizat aceasta.

Citește și: Noi dezvăluiri în cazul dopajului Simonei Halep. Cum ar fi fost contaminată, de fapt, sportiva

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului s-a apărat și susține că amânarea procesului a avut loc, pentru ca ambele acuzații să se judece la aceeași înfățișare și pentru ca toate părțile care sunt implicate să aibă timp de gândire asupra probelor pe care se vor baza.