Urmeaza concedieri masive la stat! Cine sunt bugetarii care vor ajunge someri

Author: L.S.
Actualizat: 06 iul 2020, 11:24

Premierul Ludovic Orban vorbește despre restructurări în sectorul bugetar. De data aceasta, vizați sunt angajații „care plimbă hârtii”, după cum susține primul-ministru.

Orban spune că în perioada următoare trebuie să ne așteptăm la o restructurare a aparatului bugetar printr-un proces care va veni de la sine: digitalizarea administrației!

Asta oricum se petrece. Restructurarea vine de la sine. Atâta timp cât introduci aplicaţii care permit reducerea numărului de operaţiuni, care permit interacţiunea directă a beneficiarilor, care introduc foarte bine fluxul direct, desigur că va exista o consecinţă, că unii dintre angajaţi, angajaţi care şi acum plimbă hârtii, nu îşi vor avea rostul”, a precizat Ludovic Orban într-o intervenție la Digi 24.

Citeste si: Este infricosator! Ce spune Raed Arafat despre situatia din spitale: "Incercam sa nu ajungem in situatia in care sa alegem intre doi pacienti"

Citeste si: Revenim la starea de urgenta? Nelu Tataru: "Decizia e a presedintelui Romaniei"

Ludovic Orban a atras atenția că „lucrul acesta se va petrece pe măsura timpului”. Liderul liberal a mai afirmat și că, „la nivelul administraţiei, în special al administraţiei centrale, timp de şapte ani de zile nu a existat nicio mişcare în

direcţia digitalizării”.

Premierul României a dat ca exemplu două instituţii unde nu s-a produs digitalizarea. Este vorba despre ANAF şi Vamă, locuri în care încă se mai lucrează cu pix și foaie!

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„În ceea ce priveşte toate aplicaţiile care există – Revisal, aplicaţiile privind cadrul de sănătate, toate acestea sunt aplicaţii îmbătrânite.

Nu a existat niciun fel de concepţie, de arhitectură pentru a uniformiza baza de date”, a precizat Ludovic Orban.

Citeste si: Anunț despre al doilea val de coronavirus. Un expert german a dezvăluit ce va favoriza răspândirea virusului

Citeste si: Suntem deja in pericol! Alexandru Rafila, despre decizia CCR de a renunta la izolare si carantina