Urmează să colaborezi cu o firmă de outsourcing? Iată ce trebuie să știi

Author: Alina Petre

Implementarea unui departament intern de IT poate reprezenta o provocare majoră pentru orice companie. Procesul necesită investiții majoare la nivel hardware și software, astfel încât să poată fi posibilă urmărirea și gestionarea aspectelor contabile și financiare, a documentelor, a management-ului, dar și a multor altor aspecte ale funcționării unui business.

În ultimii ani, digitalizarea a devenit o condiție a competitivitătii în piață, a unei companii. Având în vedere că există o presiune majoră asupra companiilor, nu doar în direcția organizării unui departament de IT, ci și în dezvoltarea suportului și soluțiilor IT de calitate, multe dintre ele aleg să atingă aceste obiective prin intermediul serviciului de externalizare IT.

Sunt multe companii care pot gestiona cu încredere și succes operațiunile organizaționale de baza. Cu toate acestea, toate responsabilitatile unui departament de IT pot fi îndeplinite cu o rată de succes mult mai mare dacă sunt încredințate unei firme de Outsourcing. Mai mult decât atât, costurile organizării interne sunt foarte greu de susținut, în special pentru companiile mici și medii.

Conform studiilor din domeniu, business-urile mici cheltuiesc în medie 6,9% din profitul lor pentru organizarea internă, iar business-urile medii un procent de 4,1%. Ce însemnă acest lucru? – Că externalizarea serviciilor de IT poate reprezenta soluția salvatoare pentru compania ta!

Aspectele pe care trebuie să le iei în calcul atunci când alegi externalizare IT

  1. Definirea obiectivelor

Menținerea focusului pe obiectivele principale, reducerea costurilor, eficientizarea timpului.

  1. Definirea task-urilor pe care urmeaza să le delegi

Externalizarea echipei sau doar câteva roluri precum:dezvoltarea de software, consultanță etc.

  1. Identificarea provocarilor

Volumul mare de date neprelucrate și provenite din surse multiple, codul învechit etc.

Cum alegi firma potrivită de outsourcing

Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le oferă externalizarea serviciilor de IT este eficientizarea timpului. Astfel, tu reușești să îți canalizezi eforturile spre identificarea soluțiilor optime pentru dezvoltarea afacerii.

Este important ca fiecare antreprenor să știe că orice companie, indiferent de mărimea ei, pentru a deveni mai eficientă, ar trebui să urmareasca în mod constant automatizarea proceselor repetitive.

În momentul în care te-ai decis să implementezi serviciul de externalizare IT, probabil că cea mai dificilă etapă este identificarea unei firme de outsourcing de încredere.

Serviciile de suport profesionale, calitatea și rapiditatea serviciilor, încrederea oferită sunt printre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le iei în calcul atunci când urmează să colaborezi cu o firmă de outsourcing.

Compania Mxline oferă servicii de administrare sub formă de abonamente lunare, concepute personalizat. Fiecare client poate beneficia astfel de o soluție completă, potrivită necesităților lui și se poate bucura, în același timp, de costuri lunare fixe, mai ușor de gestionat.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.