Urmeaza un CUTREMUR DEVASTATOR? Fenomenul BIZAR care prezice acest lucru

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 26 feb 2017, 19:40

Oamenii de stiinta sunt in alerta din cauza unui fenomen bizar care are loc in ultima perioada. Ne asteapta un cutremur devastator?

Un peste-vasla urias, supranumit "sarpe de mare", cu o lungime de peste patru metri, a fost descoperit pe o plaja din California, vineri dupa-amiaza.

Este pentru a doua oara in mai putin de o saptamana cand se intampla acest lucru. Existenta lor a stat la baza multor legende aparute de-a lungul istoriei despre celebrii "serpi de mare".

Unii oameni de stiinta afirma ca descoperirea unor pesti-vasla in apropiere de tarm este un semn ca se apropie un cutremur de mari dimensiuni.

Cu putin timp inainte de cutremurul devastator care a lovit Japonia in 2011, aproximativ 20 de pesti-vasla au fost descoperiti pe plajele din zona, explica Mark Benfield, un cercetator de la Louisiana State University.

In Japonia, pestele-vasla este cunoscut sub numele de ryugu no tsukai, ceea ce inseamna „mesagerul din palatul zeului oceanelor”. Pescarii japonezi au descoperit zeci de exemplare din aceasta specie a adancurilor si inainte ca un cutremur de 8,8 sa loveasca Chile in martie 2010.


Kiyoshi Wadatsumi, un specialist in seismologie ecologica, a declarat pentru Japan Times ca „pestii care traiesc in adancuri sunt mai sensibili la miscarile din faliile active decat pestii care traiesc aproape de suprafata marii”.

Rachel Grant, un specialist in biologia animalelor de la Anglia Ruskin University din Cambridge, afirma ca ar putea fi ceva adevarat in stravechea legenda japoneza care afirma ca aparitia unui peste-vasla precede un cutremur.
Cercetatoarea a inceput un studiu pentru a testa aceasta idee.

Sursa: descopera.ro.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.