Urșii atacă din nou! Un bărbat din Argeș a fost mușcat de urs

Autor: Bianca Vidoi

Un bărbat din Argeș a fost mușcat de urs

Sursa: Unsplash

La data de 9 iulie 2024, Diana a fost ucisă în urma unui atac al ursului pe traseul Jepii Mici, iar la două săptămâni un bărbat din Argeș a fost mușcat de urs.

Urșii au luat cu asalt România, iar după cazul cutremurător al Dianei, un bărbat din Argeș a fost mușcat de un urs în comuna Rucăr. Bărbatul de 63 de ani era cu oile la păscut atunci când ursul și-a făcut apariția și l-a atacat.

Un bărbat din Argeș a fost mușcat de urs

Un nou atac al urșilor a avut loc la data de 19 iulie 2024, în comuna Rucăr din județul Argeș.

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, ce era cioban, se afla cu oile la păscut pe un munte din satul Săticul de Sus. Animalul a apărut și l-a mușcat pe bărbat în zona gambei, alături de bărbat se afla și un coleg al său, ce a observat întreaga scenă și a sunat la 112 pentru ajutor.

La locul incidentului a fost trimis un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung.

„Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung a fost solicitat să intervină în comuna Rucăr, în cazul unei persoane de sex masculin, în vârstă de aproximativ 63 de ani, muşcată de urs în zona membrului inferior”, au anunţat reprezentanţii ISU Argeş. 

Citește și: Invazie de urși pe Transfăgărășan: Numărul apelurilor de urgență s-au dublat în ultima perioadă din cauza incidentelor

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Deși a fost mușcat de picior, bărbatul de 63 de ani a supraviețuit atacului, însă medicii spun că starea lui de sănătate este gravă.  „Aceasta prezintă plagă prin muşcătură la nivelul membrului inferior stâng, zona gambei şi plăgi superficiale la nivelul coapsei. Persoana este conştientă, cooperantă”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş, potrivit g4media.ro.

Salvamont Argeș susține că animalul ce l-a atacat pe bărbatul de 63 de ani era cunoscut în zonă pentru agresivitatea de care dă dovadă.

După atacul de la data de 19 iulie 2024, ursul a rămas liber.

Ce trebuie să facem când ne întâlnim cu ursul?

Atunci când ne întâlnim cu un urs este ideal să ne îndepărtăm ușor, însă să rămânem cu fața spre el, fără să facem mișcări bruște. Este recomandat ca în aceste momente să vorbim și să nu ne uităm în ochii ursului. Cu toate acestea, trebuie să urmărim ce mișcări face ursul în momentul în care ne îndepărtăm.

Este indicat să avem asupra noastră un spray cu piper, iar atunci când ne întâlnim cu un urs să încercăm să luăm ușor spray-ul cu piper și să ne poziționăm ghiozdanul în fața noastră, nu în spate, așa cum se poartă în mod obișnuit. Nu este indicat să fugim în astfel de momente, să ne urcăm în copac sau să facem „pe mortul”, potrivit traseepemunte.ro

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.