„Ursul era lângă victimă”. Cum a decurs operațiunea de recuperare a trupului tinerei ucise de urs. Coordonatorul echipei de salvamontiști a povestit clipele de groază

Autor: Diana Bostan

Ce spune salvamontistul care a condus operațiunea de recuperare a trupului tinerei ucise de urs

Sursa: Pixabay/ Facebook

Noi informații cutremurătoare ies la iveală în cazul tinerei ucise de urs. Salvamontistul care a condus operațiunea de recuperarea a victimei a povestit cu groază momentele trăite.

Sergiu Frusinoiu, coordonatorul echipei de salvamontiști, a povestit pentru HotNews.ro despre intervenția tensionată și contracronometru pentru recuperarea trupului tinerei ucise de un urs pe Jepii Mici.

Citește și: Primele declarații ale iubitului tinerei ucise de urs pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi| VIDEO

Salvamontistul care a condus operațiunea de recuperarea a tinerei ucise de urs a povestit cu groază momentele trăite

După primirea apelului prin dispecerat, s-au format două echipe de intervenție care au pornit spre locul tragediei fără a cunoaște exact locația incidentului. Una dintre echipe a venit din partea superioară a traseului, iar cealaltă din partea inferioară. Echipa de jos a fost prima care a ajuns la locul în care ursul își târâse victima.

Citește și: Locuitorii unei comune prahovene sunt terorizați de un urs. Animalul a fost filmat în timp ce se plimbă nestingherit și atacă gospodăriile localnicilor

Salvamontiștii au fost șocați să constate că ursul se afla încă lângă victimă, ascunsă în apă. În momentul în care au încercat să se apropie, animalul a devenit extrem de agresiv.

„Eram cu 60 de metri mai sus de ei și ne-am panicat foarte tare,” a spus Frusinoiu, pentru sursa menționată anterior. Într-o încercare disperată de a îndepărta ursul, salvamontiștii au folosit spray de urs și petarde.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

„Atunci când colegii au vrut să se apropie, ursul era la victimă. Nu au văzut victima atunci, era în apă și în momentul în care au încercat să se apropie, ursul a devenit agresiv, au început să urle din răsputeri.

Noi ne-am panicat foarte tare, eram cu 60 de metri mai sus de ei”, a povestit salvamontistul.

Paznicul de vânătoare a luat decizia de a împușca ursul 

Decizia salvatoare a venit de la paznicul de vânătoare, care a împușcat ursul pentru a salva viețile salvatorilor.

„S-a dat cu spray de urs, cu petarde, promptitudinea și inspirația paznicului de vânătoare a făcut ca și colegii mei să fie în viață în momentul acesta.

Paznicul de vânătoare a luat decizia să împuște animalul și să salveze viața colegilor mei. Se pare că și salvatorii au nevoie câteodată să fie salvați”,  a mai spus Sergiu Frusinoiu, pentru Hotnews.ro.

Citește și: Ce nu trebuie să faci sub nicio formă dacă te întâlnești cu ursul în pădure. Regula de bază pe care trebuie să o respecți

Atacul violent și neobișnuit al ursului a ridicat semne de întrebare atât pentru salvamontiști, cât și pentru experții în comportamentul animalelor. Autoritățile au prelevat probe pentru a verifica dacă ursul era purtător de rabie.

Potrivit sursei menționate anterior, Cristian-Remus Papp, expert în Arii Protejate la WWF România, a subliniat importanța investigării contextului atacului și susține că acest comportamentul deviant al ursului nu trebuie să ducă la generalizări despre populația de urși din România. În cele din urmă, analizele au confirmat că ursul nu era purtător de rabie.

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.