Ursula von der Leyen vrea România cu orice preț în Schengen: "Voi lucra neobosit" Președintele Comisiei Europene şi Viktor Orban, întâlnire de gradul zero cu Klaus Iohannis pentru semnarea acordului referitor la independenţa energetică a țării noastre

Author: Madalina Maftei

Ursula von der Leyen vrea România cu orice preț în Schengen

Sursa: Inquam/ Octav Ganea

Ursula von der Leyne a fost primită astăzi la Palatul Cotroceni, unde are o scurtă întrevedere cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă. Președintele i-a mulțumit acesteia pentru ajutorul acordat în situația aderării la spațiul Schengen, chiar dacă ”n-am ajuns încă la linia de sosire”. Totodată, șefa Comisiei Europene, a subliniat faptul că va lucra "neobosit" pentru a găsi o soluție. 

Șefa Comisiei Europene a declarat, sâmbătă, la Palatul Cotroceni, că Executivul comunitar susține ”complet” aderarea României la Spațiul Schengen, precizând că ea va lucra ”neobosit” pentru găsirea unei soluții, în cel mai scurt timp.

Ursula von der Leyen susține intrarea României în spațiul Schengen

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, la Platul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis și are o întrevedere cu șeful statului și cu premierul Nicolae Ciucă.

"Aş vrea să profit de ocazie să transmit poporului român că susţinem complet aderarea dumneavoastră la Spaţiul Schengen. Noi, Comisia, ne-am făcut o misiune din a vă evalua eforturile şi trebuie să spun că a fost un rezultat excepţional şi pozitiv. Îndepliniţi toate cerinţele necesare şi astfel eu voi lucra neobosit alături de dumneavoastră, domnule preşedinte, alături de celelalte state membre, astfel încât să găsim o soluţie cât mai rapid posibil", a transmis Ursula von der Leyen.

Președintele Klaus Iohannis a precizat, în acest context, că România contează pe sprijinul Comisiei Europene în ceea ce priveşte aderarea la Schengen:  "Din nefericire, nu am trecut linia de sosire, dar sunt destul de optimist că vom avansa cu o viteză decentă şi ne bazăm cu toţii pe dumneavoastră şi pe Comisie în această privinţă".

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Cine trebuie să depună declaraţii pentru a beneficia de plafonarea preţului la energie electrică. Documentele pe care trebuie să le completeze românii

Președintele Comisiei Europene participă la ceremonia de semnare a acordului referitor la independența energetică a României

Ursula von der Leyen va participa la Palatul Cotroceni la ceremonia de semnare a Acordului între guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi.

"Cred că semnarea acestui acord este extrem de importantă şi arată încă o dată că sunteţi un mare susţinător al nostru nu numai când vine vorba de energia verde, ci şi ca parte a Europei. Şi când vorbim de parte a Europei şi de susţinere vreau să vă mulţumesc pentru susţinerea în chestiunea Schengen. Din păcate, nu am ajuns la linia de final încă, dar sunt destul de optimist că această chestiune se va mişca cu o viteză decentă şi contăm pe sprijinul Comisiei Europene", a afirmat Iohannis, în

debutul întâlnirii.

Acordul va fi semnat de preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, premierul Georgiei, Irakli Garibashvili, premierul României, Nicolae Ciucă, şi premierul Ungariei, Viktor Orban.

Citește și: Primele declarații ale președintelui Klaus Iohannis din cadrul reuniunii Consiliului European. Liderul României este optimist cu privire la aderarea în Schengen: „Am făcut pași înainte, în direcția bună”