Ușile de interior - cum le alegem din stocul Special Doors și cum le asortăm potrivit

Author: Oana Picerea
Actualizat: 08 dec 2020, 12:11

Locuința este despre confort absolut. Așadar fiecare piesă ce face parte din ansamblul mobilier și nu numai, tot ce ține de amenajare trebuie să completeze acest cadru, ținând cont de funcționalitate și estetică. Dintre acestea, ușile sunt alese în faza finală de amenajare, iar alegerea aceasta trebuie să țină cont de o mulțime de detalii deja stabilite. Dar la Special Doors veți găsi cu siguranță variante potrivite.

De calitatea ușilor depind controlul zgomotului, intimitatea de care veți avea parte și siguranța de asemenea, dacă ne raportăm la usi metalice intrare.

Ușile, asortate adesea cu pardoseala

Fie că vorbim despre gresie sau parchet, o alegere clasică este cea de uniformizare a designului, alegând astfel usi interior în funcție de tipul de parchet sau gresie. Este de înțeles o astfel de alegere, de vreme ce aceeași nuanță a celor două elemente creează impresia de echilibru. Totuși o notă de contrast poate fi la fel de bine o strategie ce asigură o notă de originalitate.

Unele discrete, cu design clasic, unele elegante sau chiar atipice, din sticlă, cu model printat spre exemplu, gama de uși de interior regăsită la specialdoors.ro aduce opțiuni potrivite pentru toate gusturile. În alegerea făcută pot conta culoarea pereților sau tipul de mobilier.

Recomandări generale:

  • Pentru o amenajare minimalistă: ușile trebuie să se alinieze acestui stil și prin urmare vor fi cele simple, cum sunt modelele număr 030 din catalogul disponibil la Special Doors, uși produse de Doors Bulgaria.

  • Pentru case cu design modern: se vor potrivi de minune ușile albe cu finisaj lucios spre exemplu sau cele de culoarea nucului. Dacă nu sunteți fani ai ușilor din lemn atunci cele din sticlă sunt numaidecât o variantă. Acestea creează un efect spectaculos, cu imaginile imprimate pe toată suprafața lor, fiind parcă un portal spre o altă lume. Și acestea fac parte din catalogul de la Special Doors.

  • Stilul rustic cere în schimb lemn, culori calde, nuanțe deschise.

    Cât de mult contează culoarea

    Aceasta este de impact, de altfel cea care contribuie activ la crearea unui efect spectaculos, plăcut. Ușile albe spre exemplu vor crea impresia de spațiu mai mare și sunt mai degrabă potrivite în spații în care parchetul este de asemenea de o nuanță deschisă, naturală. Ceva mai versatile sunt ușile stejar, o nuanță naturală ce permite o integrare armonioasă în spații cu mobilier închis la culoare sau nuanțe contrastante deopotrivă.

    Aspecte de care să țineți cont

    Ușile de interior nu sunt alese numai din punct de vedere aspectual. Izolarea fonică creată, rezistența la foc, umiditate și șocuri sunt aspecte de avut în vedere, pentru ca investiția pe care o faceți acum să fie una de durată. Ușile de la Special Doors sunt ușor de montat, au toc reglabil, includ și accesoriile necesare pentru montare. Sunt ușor de întreținut și rezistente, implicit cele din sticlă, create de altfel după acest principiu – sticla trece prin proces de călire, ceea ce face ca rezistența să fie una sporită, iar în cazul în care se sparge sub efectul unui șoc mecanic să nu se împrăștie în mici bucăți precum sticla clasică.

    Pentru uși de calitate, estetice și rezistente răsfoiți portofoliul virtual de la Special Doors: online la specialdoors.ro, magazin fizic situat în șoseaua Mihai Bravu număr. 540-562, complex Impact Center sector 3, București.

     



 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.