USL lucreaza la DOCUMENTUL DE SUSPENDARE al presedintelui Traian Basescu

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:28

Juristii Uniunii Social Liberale (USL) sunt intr-o sedinta in care se pregateste documentul in baza caruia sa fie declansata suspendarea lui Traian Basescu, potrivit Mediafax.

In acelasi timp, parlamentari ai partidelor din USL au relatat ca in cursul diminetii de miercuri au primit SMS-uri de la staff-urile formatiunilor lor in care li se spune sa nu plece din Bucuresti.

Deocamdata, acestia nu au primit informatii despre o eventuala noua sesiune extraordinara a Parlamentului, insa li s-a transmis ca vor fi informati pe parcurs despre actiunile ce vor urma.

Articolul 95 din Constitutie precizeaza ca, "in cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul
majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale".

In cadrul declansarii acestei proceduri de suspendare, presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.

Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea Presedintelui, mai prevede legea fundamentala.

Sursa: Mediafax

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.