Usturoiul de Falcoiu, pregatiri pentru a deveni marca inregistrata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 18 oct 2020, 22:40

Dupa "Pepenele de Dabuleni", oltenii mai pregatesc ceva!

Vor sa iasa in evidenta cu o legatura de usturoi iute ca focul. Se lauda ca la Falcoiu, usturoiul e cel mai bun si merita sa fie declarat marca inregistrata. Ca doar nu degeba aici in urma cu 20 de ani regiunea era numita "Tara Usturoiului". Vali Crangus este unul dintre putinii oameni din comuna care mai planteaza usturoi.

Si chiar daca de la an la an, pune din ce in ce mai putin nu se da batut.
Asa a pomenit in familie din tata in fiu si asa face, samanta o pastreaza cu sfintenie an de an din recolta. Daca altadata nu era localnic care sa nu aiba in gradina cateva randuri de usturoi, acum ii numeri pe degete pe cei care il mai cultiva. Au trecut vremurile cand gospodinele cautau usturoiul de Falcoiu pe taraba, acum in piete cel chinezesc este la fel de apreciat.

Incet, incet lumea a renuntat la usutroi.
Cererea nu mai e la fel de mare, pietele sunt ocupate de samsari, iar preturile sunt foarte mici. Un kg de usturoi se vinde cu 5 lei, asa ca bietii olteni abia daca isi mai scot banii. Viceprimarul localitatii a inceput deja procesul pentru inregistrarea marcii la OSIM. Spera ca pana la anul, cand va iesi noua recolta sa aiba toata actele la mana.


 

Taguri: