Destinatiile de vacanta se impart in doua categorii: super-costisitoare si accesibile. Primele sunt interzise unui buzunar mai stramtorat. Spre exemplu, daca visati sa vedeti Los Angeles-ul si ati reusit sa adunati banii de transport, nu-i nevoie sa manancati la un restaurant din centru, unde o sticla de vin costa 500 de dolari si sa va cazati la 5 stele plus. Chiar si cel mai scump oras din lume are si restaurante ieftine.
Exista site-uri pe care alti turisti posteaza comentarii despre hoteluri, restaurante, fast-food-uri, plus metode ieftine de transport. Ce metoda mai buna de a invata decat din greselile altuia? In felul acesta, aflati despre eventualele capcane dar si despre cele mai ieftine oportunitati la cazare si mancare.
Agentiile de turism au un avantaj in fata turistilor: au posibilitatea sa rezerve din timp camerele de hotel si locurile in avion. In acest fel, obtin reduceri consistente, dar asta nu inseamna ca acolo gasim singurele oferte cu adevarat ieftine.
Cand vine vorba de multe dintre ofertele de tip citybreak, exista un mare dezavantaj. Ajungi la destinatie dupa-amiaza tarziu si te intorci spre casa dimineata devreme. Asta inseamna ca pierzi aproape 2 zile din vacanta si asa scurta. Daca va alegeti ziua de plecare si cursele aeriene in functie de orele potrivite, atunci ai o mai mare libertate. Poate platesti mai mult decat la o agentie, dar poti sa petreci o zi sau doua in plus in orasul mult visat.Pe langa transport si cazare, e nevoie de bani pentru mancare, muzee si suveniruri. Incercati sa economisiti din timp. Faceti planul muzeelor pe care vreti sa le vizitati. Aveti posibilitatea sa cumparati biletele de intrare inca de acasa. Notati o lista cu rudele si prietenii care trebuie sa primeasca, la intoarcere, cate ceva de la dumneavoastra. Cand vine vorba de mancare, alegeti meniurile pentru turisti, disponibile in majoritatea oraselor din Europa.
Atentie! Targurile de Craciun se inchid in Europa in ultima zi dinaintea Craciunului. Deci, pe data de 25 daca suntem undeva, o sa gasim orasul pustiu.
Dar, sa terminam cu sfaturile generale, ati inteles ideea. Acum, ne punem in pielea romanului care inca nu si-a antamat vacanta de Craciun sau Revelion.
De-aici incolo, oprim sfaturile si lasam preturile sa vorbeasca. Pe categorii: in tara, in Europa dar si prin niscaiva destinatii exotice.„Exista inca oferte de cazare convenabile, in zona statiunilor din Transilvania, pe valea Prahovei, pentru ca nici acestea nu sunt ocupate suta la suta. De la 4-500 de lei incluzand 3 nopti de cazare si pot sa ajunga pana la 4.000 de lei la hotelurile cunoscute de pe Valea Prahovei.”
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
„In Strasbourg, sunt targuri frumoase de Craciun. Dar in Germania sau Austria, la targurile de Craciun putem sa mergem cu 900 de lei, in asta incluzand 3 nopti de cazare cu mic dejun si transport cu avionul pana la Viena.
Cu 900-1000 de euro putem sa luam un circuit in Maroc, 10 nopti. Mai exista revelioane in Cuba, revelioane in republica Dominicana sau in Mexic. Toata zona respectiva e din ce in ce mai cautata pentru ca in ultima vreme au scazut foarte mult pretul biletelor de avion. In perioada respectiva putem sa gasim la 1500- 2000 de euro. ”, a declarat un consultant in turism.
Asadar, spor la planificat vacanta! Pana data viitoare, aveti mare grija de banii dumneavoastra! Ei pleaca atat de usor in vacanta si nu se mai intorc.