Specialistii spun ca, primavara, urzicile nu trebuie sa lipeasca din meniul nostru. Banalele plante care cresc mai peste tot au proprietati miraculoase. sunt bogate in fier, calciu, magenziu, potasiu si fosfor, contin antioxidanti si vitamine.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: urzici, creveti, ansoa, faina, oua, unt, boia dulce, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet, sare. Praful de copt ne ajuta sa spalam bine urzicile. Dupa ce lasa toata murdaria din ele, incepeti sa le alegeti varfurile si frunzele.
Cum se pregateste sosul? Luam o jumatate de ceapa, o taiem finut, punem putin ulei de masline si punem ceapa, luam si un catel de usturoi. Lasati ceapa si usturoiul putin la calit, apoi puneti pe foc urzicile. Lasati-le sa prinda gust, apoi turnati peste ele un pajhar cu apa calda.
In timp ce se gatesc urizicile pregatim tagliatele facute in casa, punem 80 de grame de faina alba, 20 de grame de boia dulce de ardei, un ou intreg si un galbenus, punem o picatura de otet sa scoatem mirosul de ou si o picatura de
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Turnati o picatura de otet ca sa scoateti mirosul de ou si o picatura de ulei de masline.
Amestecati totul pana se face coca. In 5 minute, cat se fierb pastele, scoatem urzicile din tigaie!La final, puneti pastele fierte peste sos si lasati-le cat sa dea in doua -trei clocote. Nu uitati ca inainte la luati tigaia de pe foc sa adaugati si un cub de unt.
Iata cum prepara un chef bucatar aceasta reteta delicioasa: