V-ati saturat de retetele traditionale cu urzici? Uite cum poti face, foarte usor, paste cu urzici!

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 21 sep 2020, 01:55

Un chef din Sibiu va aratã cum puteti sã le transformati într-un preparat italienesc. Taglliatele cu urzici si creveti, un adevãrat deliciu de post!

Specialistii spun ca, primavara, urzicile nu trebuie sa lipeasca din meniul nostru. Banalele plante care cresc mai peste tot au proprietati miraculoase. sunt bogate in fier, calciu, magenziu, potasiu si fosfor, contin antioxidanti si vitamine.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: urzici, creveti, ansoa, faina, oua, unt, boia dulce, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet, sare. Praful de copt ne ajuta sa spalam bine urzicile. Dupa ce lasa toata murdaria din ele, incepeti sa le alegeti varfurile si frunzele.

Cum se pregateste sosul? Luam o jumatate de ceapa, o taiem finut, punem putin ulei de masline si punem ceapa, luam si un catel de usturoi. Lasati ceapa si usturoiul putin la calit, apoi puneti pe foc urzicile. Lasati-le sa prinda gust, apoi turnati peste ele un pajhar cu apa calda.

In timp ce se gatesc urizicile pregatim tagliatele facute in casa, punem 80 de grame de faina alba, 20 de grame de boia dulce de ardei, un ou intreg  si un  galbenus, punem o picatura de otet sa scoatem mirosul de ou si o picatura de

ulei de masline sa facem taglliatelele mai lucioase si mai elastic.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Turnati o picatura de otet ca sa scoateti mirosul de ou si o picatura de ulei de masline.

Amestecati totul pana se face coca.  In 5 minute, cat se fierb pastele, scoatem urzicile din tigaie!

La final, puneti pastele fierte peste sos si lasati-le cat sa dea in doua -trei clocote. Nu uitati ca inainte la luati tigaia de pe foc sa adaugati si un cub de unt.

Iata cum prepara un chef bucatar aceasta reteta delicioasa: