Va achita sau nu Guvernul României al 13-lea salariu în 2021?

Author: Luiza Stama
Actualizat: 31 ian 2021, 21:15
Va acorda Guvernul al 13-lea salariu in 2021?

Toată lumea așteaptă să afle ce ne așteaptă pe plan financiar și dacă Guvernul României va achita al 13-lea salariu în 2021, așa cum este stabilit.

Este mare agitație în zona politică și economică, după ce Parlamentul a decis majorarea punctului de pensie și salariilor profesorilor, iar CCR a decis soarta alocațiilor pentru copii.

Discuțiile despre falimentul României sunt tot mai frecvente, iar Eugen Teodorovici consideră că toate mesajele care anunță un dezastru imunent nu sunt altceva decât o "manipulare grosolană, marca PNL".

Teodorovici declara că nu înțelege încrâncenarea cu care liberalii se opun majorărilor.

„Cine poate înțelege ÎNCRÂNCENAREA cu care SE OPUN acestor MAJORĂRI DE PENSII și SALARII? Ce resorturi (externe, oare?) îi împing spre această atitudine #OSTILĂ față de proprii cetățeni?”, scrie Eugen Teodorovici pe Facebook.

Social-democratul este de părere că guvernul condus de Ludovic Orban „ înțelege să „conducă”, nu să administreze țara și nu vede surse de finanțare pentru a putea asigura creșterile de pensii și salarii votate de Parlament decât din împrumuturi externe, deci din creșteri de cheltuieli”.



Teodorovici dă exemplul Poloniei, care „a aprobat creșterea salariului minim pe economie cu 8% începând cu anul 2021, adică, creșterea salariului minim de la echivalentul a 585 de Euro cât este în prezent, la 630 de Euro”.

Citeste si: O nouă stare de urgență, după alegeri? Iohannis a făcut anunțul acum: "Este ultima soluție"

Iata mesajul social-democratului Eugen Teodorovici

MANIPULARE grosolană, marca #PNL: vine APOCALIPSA!?

De la ”șeful statului” în jos, pe CANALELE de #propagandă deja cunoscute și auto-devoalate, și mai nou, prin câte-un funcționăraș BNR care nu uită că a fost numit acolo politic, de #PNL, se ”propaghează” mesaje isterice care începând de marți, de când am votat în Parlament amendamentele la rectificarea bugetară cu majorarea punctului de pensie cu 40% și cu majorarea salariilor profesorilor, au devenit de-a dreptul #APOCALIPTICE! Desigur, nici dublarea alocațiilor copiilor nu este posibilă …, deși, când era în opoziție, Ludovic avea cu totul altă poziție …Dacă

PNL-iștii și „prietenii” din presă independentă direcționau doar un sfert din toată această energie a URII, sigur reușeau să găsească măcar câteva soluțîi de aplicare a măsurilor votate de Parlament! Dar pentru această, era nevoie de ceva ce le lipsește guvernanților lui Iohannis – MINTE, pentru ei și RESPECT și LOIALITATE față de ROMÂNI!!", scrie Teodorovici, pe pagina lui de Facebook.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Guvernul PNL a venit în întâmpinarea proiectului de lege, depus anul trecut la Camera Deputatilor, care da posibilitatea salariaților din mediul privat să primească al 13-lea și al 14-lea salariu, care ar reprezenta o aliniere la realitatea europeană.

„Proiectul de lege înregistrat la Camera Deputaţilor, dă posibilitatea salariaţilor din mediul privat să poată primi al 13-lea şi al 14-lea slariu. Ne dorim alinierea la realitatea europeană. Aşa cum sunt recompensaţi salariaţii din companiile profitabile din Germania, Franţa, Spania, Austria, Italia aşa trebuie să se întâmple şi în România. Discrepanţa veniturilor dintre salariaţii din mediul privat şi cei din sistemul public este o realitate. Că atare, PNL vine în întâmpinarea mediului de afaceri cu propunere de modificare a cadrului legal, prin care care salariaţii societăţilor comerciale cu capital integral privat au posibilitatea de a primi al al 13-lea şi al 14-lea salariu”,
a declarat Ion Ştefan, deputat PNL, când proiectul de lege a fost înregistrat.

Citeste si: E OFICIAL! Parlamentul a votat creșterea pensiilor cu 40%! Și salariile profesorilor vor crește

Citeste si: Pensie 2020. Cat te costa daca vrei sa cumperi vechime in munca