Va avea loc prima întâlnire oficială dintre Rusia și Ucraina! Ce aspecte vor discuta șefii Externelor celor două țări în Turcia

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 09 dec 2022, 09:50

Va avea loc prima întâlnire oficială dintre Rusia și Ucraina! Ce aspecte vor discuta șefii Externelor celor două țări în Turcia

Sursa: Twitter - colaj KANAL D

Ministrul rus de Externe Serghei Lavror și ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba se vor întâlni pentru a discuta criza din Ucraina astăzi, în Turcia, potrivit Ministerului de Externe al Rusiei.

Va avea loc o întâlnire oficială între cei doi miniștri ai Externelor de la Moscova și Kiev de la începutul invaziei pornită de Vladimir Putin în Ucraina, care a avut loc în urmă cu două săptămâni.

Ministrul rus de Externe și omologul său ucrainean vor discuta în Turcia despre criza războiului ruso-ucrainean

Până la acest moment au existat trei discuții între oficialii de rang doi, la granița cu Belarusul, dar fără rezultate precise.

Serghei Lavrov va lua parte la un forum diplomatic internaţional din Antalya, iar „întâlnirea” sa cu Dmitro Kuleba va avea loc acolo, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, azi dimineaţă.

Citeste si: Volodimir Zelenski retrage toată armata din misiunile de menținere a păcii și o mută în misiunea de apărare împotriva militarilor ruși

Întâlnirea, conform informațiilor de până acum, va avea loc pe 10 martie, iar forumul diplomatic are loc pe data de 11 martie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Turcia vrea să ușureze negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina

Întâlnirea dintre Serghei Lavrov și Dmitri Kuleba a venit la propunerea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, care a sugerat că discuția ar trebui purtată între ei trei, la aceeași masă.

Până acum, negocierile dintre Rusia și Ucraina au fost grele, și nici nu s-a ajuns la un rezultat concret.

Șeful diplomației de la Ankara a declarat că Lavrov și Kuleba „au confirmat disponibilitatea”.

Citeste si: Cine este Mykhailo Fedorov, tânărul care luptă online împotriva Rusiei. Este omul de bază al lui Volodimir Zelenski și a obținut victorii importante până acum

„Miniştrii de Externe ai Rusiei şi Ucrainei au confirmat disponibilitatea de a organiza o întâlnire la Antalya.

Întrevederea va avea loc într-un format trilateral, la un forum diplomatic”, a precizat Mevlut Cavusoglu.

În cele trei discuții dintre Rusia și Ucraina de la granița țărilor s-au decis până acum doar scurte momente de încetare a focului și crearea unor coridoare umintare pentru salvarea civililor.