Va bate gandul sa petreceti weekendul la munte? Ar putea fi ultimul in care se mai schiaza pe Valea Prahovei

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:10

Cine viseaza ca weekendul acesta sa se relaxeze pe partie, cu schiurile in picioare, nu are prea multe variante.

In Brasov, pe partia din Poiana se schiaza fara probleme. Stratul de zapada masoara in jur de 30 de centimetri, iar salvamontistii spun ca acesta se va mentine tot weekendul. Daca aveati in plan sa mergeti la Predeal, nu va bazati pe partie, aici nu se mai schiaza. Primavara a topit partial zapada, iar stratul ramas nu-i mai poate multumi pe iubitorii sporturilor de iarna.

In judetul Prahova, va asteapta partia de la Sinaia cu un strat de zapada extrem de generos pentru aceasta perioada: 60-70 de centimetri.

Salvamonstitii spun ca aici se va schia fara probleme si in weekendul de 1 Mai, asa ca va puteti face de acum rezervari. Daca sunteti adeptii plimbarilor montane, nu va avantati la cote mai mari de 2.000 de metri.

In masivele Bucegi si Fagarasi, salvamonstitii anunta risc mare de avalansa.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Ar

fi bine sa nu va avantati nici spre Varful Omu, unde traseele montane sunt inchise. Meteorologii spun ca vom avea o vremea calda, fara precipitatii la munte, in zilele urmatoare. Sunt sanse minime sa mai apara la orizont fulgi de nea, chiar si la peste 2000 de metri.

##VIDEO136823##

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.