Autoritățile unui orășel din Italia oferă 30.000 de euro persoanelor care se mută acolo. „Finanțarea totală va fi împărțită în două”

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 23 aug 2023, 00:20

Localitatea Presicce, din Italia, le oferă celor care doresc să se mute acolo suma de 30.000 de euro.

Sursa: https://www.pexels.com/

Autoritățile dintr-un oraș din Italia oferă 30.000 de Euro persoanelor care doresc să se mute acolo

Potrivit adevarul.ro, oficialitățile din localitatea Presicce, din Italia, le oferă celor care doresc să se mute acolo suma de 30.000 de euro.

30.000 de euro ca să te muți în Italia

Autoritățile din localitatea Presicce din regiunea Puglia, situată în sudul Italiei, oferă 30.000 de euro persoanelor care cumpără o locuință goală în oraș și se mută în ea.

Oficialii locali au anunțat că vor plăti oamenilor până la 30.000 de euro (33.000 de dolari) pentru a cumpăra o locuință goală și pentru a deveni rezidenți ai acestei localități.

Citește și: Revelionul se apropie cu pași repezi: unde îl petreci?

Casele care urmează să fie vândute pentru această ofertă au prețuri de aproximativ 25.000 de euro.

La fel ca în cazul multor proprietăți puse în vânzare în Italia, și acestea au fost abandonate de multă vreme de proprietarii lor.

Presicce se află aproape de plajele cu ape extrem de limpezi din Santa Maria di Leuca.

Consilierul local Alfredo Palese a declarat că „Sunt multe case goale în centrul istoric construit înainte de 1991 pe care am dori să le vedem din nou pline cu noi rezidenți”.

Detaliile unui astfel de acord sunt în curs de finalizare, a adăugat Palese, dar autoritățile vor pune mai multe detalii în perioada următoare pe site-ul primăriei.

Alfredo Palese a declarat că: „Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate”. „Finanțarea totală va fi împărțită în două: o parte va merge către cumpărarea unei case vechi și cealaltă parte pentru renovare dacă este nevoie”, a mai spus el.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acest program face parte dintr-un efort de combatere a depopulării, oficialii  orașului oferind și bani pentru noii părinți.

Presicce a fuzionat cu orașul vecin Acquarica în 2019 și are acum o populație totală de aproximativ 9.000 de persoane.

Citește și: Vacanțe în Elveția: 5 destinații incredibile!

Presicce este cel mai recent oraș italian care vrea să atragă noi locuitori

Oficialii insulei idilice Sardinia oferă 15.000 de euro pentru 3.000 de persoane ca să cumpere sau să renoveze o locuință pentru a putea locui în ea.

În regiunea Calabria, noilor locatari li s-au promis plăți în valoare de 28.000 de euro, în timp ce satul Santo Stefano di Sessanio a oferit persoanelor interesate până la 8.000 de euro pentru a se muta acolo.

Presicce datează din Evul Mediu și-a câștigat reputația de „orașul aurului verde” datorită plantațiilor luxuriante de măslini care produc ulei extra-virgin premium, de asemenea este cunoscut și pentru vin și brânzeturi.

Pe lângă clădirile istorice, străzile largi și elegante sau aleile întortocheate care fac farmecul sudului Italiei, Presicce oferă trasee pentru drumeții și ciclism, festivaluri ale uleiului de măsline, de muzica, de meșteșuguri sau de produse locale și, nu în ultimul rând, pentru gurmanzi, delicatesele din pește prăjit, legate de cultul Sfântului Andrei, alături de orecchiette și strascinate, pastele făcute manual doar în Puglia.

Presicce este un oraș mic din regiunea însorită a Salentiei din Puglia, se bucură de o climă mediteraneană tipică, precum și dintr-o zonă bogată cu pârâie și izvoare. De fapt, prezența apei a atras aici locuitori începând cu secolul al IV-lea î.Hr. și încă de atunci.

Orașul găzduiește un castel, singura grădină agățată din Salento, o biserică în stil baroc fantezist, o serie de palate interesante și multe altele.

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.