Va e pofta de ceva dulce? In doar cateva minute puteti sa pregatiti un deliciu cu adevarat sanatos

Editor: Adelina Minulescu Autor: A.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 22:26

Aveti nevoie de doua lingurite de psyllium, o lingurita de indulcitor natural, doua linguri de carob, trei linguri de fulgi de cocos si 125 de grame de canepa.

Fulgii de cocos sunt un mix de grasimi sanatoase. In plus, contin acidul lauric, un fel de Superman care lupta importiva virsurilor, bacteriilor si fungilor din organism. Si stiti foarte bine cat de expusi sunt cei mici, mai ales acum, in sezonul rece.
Carobul sau pudra de roscove trebuie sa-si gaseasca loc in bucatarie, mai ales ca este recomandata copiilor alergici. Este un ingredient minune chiar si pentru adultii care sufera de diabet, pentru ca regleaza nivelul zaharului din sange.

Luati in seama si faptul ca micile pastai au puteri uriase. Introduse in mod constant in farfurie sunt puternice antivirale si antibacteriene.

Canepa este un izvor de sanatate pentru organism. Semintele, bogate in omega 3 si 6, proteine si toti aminoacizii esentiali, intaresc sistemul imunitar atat de fragil al micutilor nostri si ajuta la buna dezvoltare a creierului. Nu plecati cu prejudecati la drum. Folositi-le din belsug, in alimentatia lor, chiar si de patru ori pe saptamana.

Gustul este unul placut si aduce cu cel al nucilor.

E lucru stiut ca zaharul nu are ce cauta in alimentatie, in special in cea a copiilor. Inlocuiti-l cu stevie, un indulcitor natural de 300 de ori mai dulce decat micile granule, dar plin de beneeficii. Indicele glicemic nu este afectat, caloriile coboara pana spre zero, unde mai pui si ca minunea de planta este plina de antioxidanti.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Daca a iesit buna sau nu, cei mici sa decida. Dupa zambetul larg, e clar ca Sophie a dat deja verdictul.

Si nu uitati! Sanatatea copiilor nu trebuie sa aiba pret. Asa ca faceti un mic efort si inlocuiti prajiturile din comert cu unele mult mai sanatoase. Nu degeaba se spune "mai bine previi, decat sa vindeci".

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.