Va fi prelungit anul școlar? Anunțul făcut de ministrul Educației

Author: B.H.

După vacanța de primăvară, cursurile online au fost reluate, însă întrebarea care stă pe buzele foarte multor părinți este când se vor întoarce elevii la școală și dacă va fi prelungit anul școlar.

Klaus Iohannis a anunțat că după ce starea de urgență va expira, mai exact pe 15 mai, românilor li se va permite să circule fără restricții, însă purtatea măștii de protecție devine obligatorie.

Citeste si: Un polițist a rupt tăcerea! De ce se dau atât de multe amenzi în România! Detaliul din declaratia pe propria raspundere!

Având în vedere că starea de urgență va expira, se vorbește și despre redeschiderea școlilor, iar Ministerul Educației este în căutarea celor mai bune soluții, astfel încât elevii să fie în siguranță atunci când se

vor întoarce la cursuri.

Va fi prelungit anul școlar? Anunțul făcut de ministrul Educației

O ipoteză luată în calcul de Ministerul Educației este prelungirea anului școlar. Ministrul Educației, Monica Anisie, a confirmat că s-a discutat prelungirea cu o săptămână a anului școlar, însă nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

Citeste si: Mastile si manusile devin obligatorii! Cat este amenda pentru cei care sunt prinsi fara ele pe strada

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

"Toate aceste scenarii sunt în funcție de ce ne transmit specialiștii din domeniul medical. Vorbim ipotetic. Ar trebui ca părinții să înțeleagă că pe primul plan trebuie să punem sănătatea copiilor.", a spus Monica Anisie, ministrul Educației.

Ministrul Educației a explicat că revenirea la școală a elevilor trebuie să se facă într-un mod responsabil, astfel încât acest lucru să nu ducă la o creștere a numărului de îmbolnăviri.

"Trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranța și sănătatea copiilor noștri când vom lua decizia revenirii la școală, trebuie să luăm și măsurile ca toți copiii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie prudentă, controlată și treptată, în condiții de maximă siguranță. Trebuie să luăm în calcul ideea ca prezența elevilor la cursuri să nu înrăuățească situația îmbolnăviilor. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat inițial decizia suspendării cursurilor și cred că e bine să precizăm că tot comitetul ne va spune când e momentul să venim la cursuri, când

vom fi în siguranță. Trebuie să ne gândim la sănătatea elevilor și studenților.", a spus Monica Anisie, ministrul Educației, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Adevărul despre averea lui Adrian Streinu Cercel, directorul Institului Matei Balș!