Va fi sau nu extrădată Elena Udrea in România? Trei judecători o vor audia astăzi și vor decide soarta fostei politiciane

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 13 ian 2023, 00:50

Va fi sau nu extrădată Elena Udrea din România? Trei judecători o vor audia astăzi și vor decide soarta fostei politiciane

Sursa: Twitter

Astăzi, 13 aprilie 2022, Elena Udrea va fi audiată în Bulgaria de trei judecători, care vor decide dacă fosta politiciană va fi sau nu extrădată in România.

Elena Udrea va fi audiată astăzi, dar decizia pe care o vor lua magistrații bulgari nu va fi definitivă, ci poate fi contestată la o instanță superioară, potrivit România TV.

Elena Udrea va fi audiată astăzi în Bulgaria. Magistrații vor decide dacă va fi sau nu extrădată 

Elena Udrea își va petrece timpul în arest preventiv cel puțin până joi, când va fi judecată contestația pe care a făcut-o la măsura arestului preventiv.

Fosta politiciană a cerut, de asemenea, prin avocatul ei, anularea sentinței și deciderea unei alte măsuri preventive, mai puțin dure, precum arestul la domiciliu.

Pentru a arăta că nu are de gând să fugă din Bulgaria, Elena Udrea și-a închiriat o locuință în țară pentru următorii șapte ani. Totuși, judecătorul care a hotărât că fosta politiciană trebuie să fie dusă în arest preventiv nu s-a lăsat convins de decizia Elenei Udrea.

Citeste si: Ce spunea Elena Udrea în urmă cu câteva luni despre problemele penale pe care le are în dosarul Gala Bute și Hidorelectrica: ”Este extrem de nedrept ce mi se întâmplă”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În situația în care va fi adusă în România, Elena Udrea trebuie să petreacă șase ani la închisoare în Dosarul „Gala Bute”, la Penitenciarul de Femei Târgușor Nou.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute” pentru luare de mită și abuz. La momentul actual, fosta politiciană este în arestul poliției bulgare, unde va rămâne până joi, 14 aprilie.

Citeste si: Ce avere are Elena Udrea. E obligată să plătească despăgubiri de aproape 3 milioane de euro după condamnarea din dosarul „Gala Bute”  

Înainte de a fi dată sentința, Elena Udrea a părăsit țara. După ce judecătorii au condamnat-o la închisoare, polițiștii s-au deplasat la locuința acesteia din Corbeanca și au căutat-o prin toate camerele apartamentului, dar nu au găsit-o acasă, motiv pentru care au dat-o în urmărire generală, fiind găsită în Bulgaria.

Elena Udrea a fugit din țară prin vama Giurgiu, dar a fost găsită de autorități în Bulgaria cu ajutorul camerelor de supraveghere, după ce a fost dată în urmărire internațională, potrivit România TV.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.