Conform celor mai recente vesti sosite din partea autoritatilor, in Romania primele doze de vaccind anti-COVID-19 ar urma sa ajunga la finalul lunii decembrie, sau cel tarziu in ianuarie sau februarie.
Inca de la primele zvonuri despre aparitia vaccinului anti-COVID-19, foarte multi dintre romani s-au tot intrebat daca acesta va fi obligatoriu si s-au iscat multe contrverse pe tema aceasta.
Vaccinarea anti-COVID-19 nu e obligatorie
Dupa lunga si dificila perioada în care România s-a luptat sa tina piept efectelor devastatoare ale pandemiei de coronavirus, iată că acum a aparut si o bruma de speranta si asta deoarece autoritățile romane au anunțat că cel mai probabil ca vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID si în tara noastra, la sfarsitul lunii decembrie sau începutul anului viitor.
Vestea despre aparitia vaccinului anti-COVID si in Romania, a ridicat multe semne de intrebare in randul oamenilor, care s-au aratat destul de sceptici in ceea ce priveste eficacitatea vaccinarii.
Astazi, Ludovic Orban a anunțat că vaccinul anti-COVID-19 nu va fi obligatoriu, dar se va recurge la o campanie amplă de informare cu privire la beneficiile pe care le-a ar avea vaccinul pentru limitarea răspândirii virusului.
"Autorităţile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze, noi putem să le arătăm toate avantajele vaccinării, să încercăm să îi convingem să se vaccineze, dar nu putem obliga pe cineva să se vaccineze. Sigur că vaccinarea este cea mai bună soluţie de a nu contracta această boală. O campanie reuşită de vaccinare este cea care poate să ne conducă la revenirea la normalitate, într-un orizont de timp rezonabil. Eu zic că suntem aproape. Se vede deja, ştiţi vorba aceea, luminiţa de la capătul tunelului", a spus Ludovic Orban, astazi, la sediul PNL.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citeste si: Cât ar putea costa vaccinul anti-COVID-19 în Europa? Prețul va fi mai mic decât în SUA
Citeste si: Rafila anunță că vaccinul anti-COVID-19 are și efecte adverse. Cum se manifestă
Potrivit Premierului, se va pregati in detaliu o ampla campanie de informare privind avantajele vaccinării si totodata, acesta a precizat cine vor fi persoanele care vor avea prioritate la vaccinare.
"În strategia de vaccinare pe primul plan vor fi cei care luptă în prima linie din sistemul de sănătate publică, ulterior persoanele vulnerabile, în vârstă, care au alte boli, care riscă să dezvolte forme severe, ulterior (…) cei care lucrează în (…) domenii esenţiale, critice – energie, furnizare de servicii de utilitate publică, cei care asigură, de fapt, continuitatea acestor servicii publice extrem de importante",
a mai adaugat Premierul.