Va intra România într-un nou lockdown? Ministerul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a făcut precizări în acest sens: „Încercăm să luăm măsuri care să ne apere de decese”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 10 nov 2021, 15:03

Cseke Attila

Sursa: Facebook Cseke Attila

Ministrul interimar al Sănătății a vorbit despre posibilitatea introducerii unui nou lockdown în România. Cseke Attila spune că este o variantă care nu se ia în considerare.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, este de părere că un nou lockdown în România nu este o metodă care va contribui la limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Vom avea sau nu un nou lockdown în România? Ce spune Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății

„Un lockdown total nu este o alternativă pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a condus anul trecut.

Închiderea economiei şi a oamenilor în case, în afară de anumite efecte şi psihologice asupra unor persoane, asta cu închisul unei luni întregi nu este o chestiune confortabilă. Unii stau în familie cu copii mici. Sunt tot felul de situaţii pe care le-am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată. Dar asta înseamnă că trebuie să fim şi responsabili ca să ne ajutăm să nu ajungem încă o dată acolo.
Un lockdown total din acest punct de vedere nu ne-ar ajuta.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu declară că este posibil ca elevii să se întoarcă în format fizic la școală după încheierea vacanței de două săptămâni: „Școala va începe”

Acestea trebuie făcute în mod clar pe cifre şi pe tendinţe, dar presiunea noastră uriaşă este legată de numărul uriaş de decese.

Noi trebuie să ne gândim astăzi cum aceşti anticorpi monoclonali la sfârşit de septembrie am alocat banii şi am făcut procedura şi abia astăzi ne-au ajuns în ţară. Noi trebuie să ne gândim astăzi ce va fi peste o săptămână, peste două săptămâni. Astăzi încercăm să luăm măsuri care să ne apere de decese peste o săptămână, două săptămâni”, a precizat Cseke Attila.

Decesele sunt în creștere, imunizările sunt în scădere

În România, pe 2 noiembrie, s-a înregistrat cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19 de la debutul pandemiei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Olanda anunță introducerea de noi restricții anti-Covid. Iată când se vor impune noile măsuri

Numărul cetățenilor care aleg să se vaccineze împotriva COVID-19 este în scădere.

În ultimele 24 de ore, 78.421 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în România, dintre care 46.661 doar cu prima doză.

Din 28 septembrie și până astăzi, 903.900

de persoane și-au administrat doza booster în România.