Va mai aduceti aminte de prima zi de scoala? Daca nu, va reamintim noi!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 16 iul 2022, 10:20

Milioane de scolari si prescolari au pasit in aceasta dimineata pragurile institutiilor de invatamant!

Toti, cu emotii si pusi  cu burta pe carte. Pe ce carte, insa, nu se stie inca, pentru ca la clasele I si a II-a, nu exista manuale!
Scolile si liceele aratau precum adevarate furnicare in aceasta dimineata. Nu mai aveai loc sa arunci un ac de puzderia de  copii  care ardeau de nerabdare sa ajunga in salile de clasa.

In timp ce micutii abia asteptau sa ia contact cu noua viata, bobocii de clasa a noua isi faceau deja planuri despre cum va fi viata de liceean.

Veselia si distractia despre care se spun ca fac deliciul vietii de liceu este, insa, invers proportionala cu conditiile pe care Ministerul Educatiei le ofera celor mici.

„Este pentru prima data cand nu avem manual ”, ne spune o invatatoare. Promisiunile ministerului s-au spulberat ca un vis frumos odata cu inceperea noului an scolar. Cei mici vor incepe clasele I si a II-a fara urma de manuale! Desi scoala nu le ofera conditii, bietii copii vor trebui, totusi, sa invete.

Iar procesul de invatare va fi diferit, in fuctie de buzunarul parintelui.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Aceste(n.r. manualele) auxiliare- o sa le prezint in sedinta cu parintii si o sa le cumpere doar parintii care au posibilitate! Ceilalti o sa primeasca fisa de lucru”.

Asta inseamna ca micutii ai caror parinti nu isi permit sa scoata sute de lei din buzunare pentru cartile pe care ar fi trebuit sa le asigure scoala, vor lucra pe...

cartonase.

Ministrul Educatiei a fost si el prezent la ceremonia de deschidere a noului an scolar. Cu toate ca, deocamdata nu au nici fisele  de pe care ar trebui sa invete acum la inceput de an, ministrul spera ca in viitor, cei mici sa studieze de pe manuale digitale. Situatia de anul acesta este o premiera, fiind primul an in care sistemul educational se confrunta cu o asemenea problema.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.