Va mai amintiti de pelicanul Costica, prietenul de nadejde al paznicului de la micro-rezervatia din Constanta? Inaripata sufera de depresie

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 22 sep 2020, 08:00

Ei bine, domnul Nadolu, cel alaturi de care se plimba in fiecare zi, s-a stins acum cateva zile. De atunci, pelicanul este trist si singuratic, asa ca toti angajatii s-au mobilizat sa-l scoata din depresie.

Doar amintirile  i-au mai ramas pelicanului Costica, de cand prietenul sau, paznicul Nadolu, s-a stins. Asta-vara erau nedezlipiti, iar pasarea il urma pe om peste tot. Faceau de paza impreuna!

De cateva zile, insa, pelicanul a intrat in depresie.  In timp ce Costica se afla in adapostul de iarna, alaturi de celelalte pasari, prietenul sau, domnul Nadolu, si-a dat ultima suflare pe patul de spital. Cand a fost eliberat din carantina, pelicanul si-a dat seama ca tovarasul sau cel mai bun nu mai este!

Degeaba se chinuie ceilalti ingrijitori sa-l hraneasca cu peste proaspat.

Costica nu vrea nici sa manance, nici sa fie bagat in seama. Asta desi, de cand cu nenorocirea, angajatii il rasfata peste masura. Este singurul pelican care are privilegiul sa se plimbe in voie pe lac.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tristetea n-a durat, insa, mai mult

de cateva ore. Costica si-a gasit un nou prieten de care s-a lipit ca marca de scrisoare- il cheama Nicolae, este tot paznic, si vrea sa lege si el o prietenie cu cel mai renumit pelican din microrezervatie.

Doua saptamani si-au petrecut pelicanii, fara sa vada cerul sau luciul apei. Acum, angajatii microrezervatiei le-au facut cea mai mare bucurie- i-au eliberat, asa ca multi dintre ei si-au luat deja zborul!

 

Taguri: