Va ninge în februarie 2024? Anunțul făcut de meteorologi

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 22 ian 2024, 13:56

Cum va fi vremea în luna februarie 2024?

Sursa: pixabay.com

Reprezentanții ANM au emis prognoza meteo pentru luna februarie 2024.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Iată cum va fi vremea și află dacă va mai ninge în luna februarie a acestui an.

Cum va fi vremea în luna februarie 2024?

Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite pentru luna februarie 2024. Mai exact, temperaturile maxime vor fi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă.

Cum va fi vremea în săptămâna 22-29 ianuarie 2024?

ANM anunță că temperaturile termice vor fi mai mari pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor din țară, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în partea de nord-est a țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării și apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

Cum va fi vremea în săptămâna 29 ianuarie – 5 ianuarie 2024?

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice, precum și în extremitatea de nord-est a țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Iarna își intră drepturi în România! Mai multe drumuri din țară sunt blocate din cauza viscolului puternic

Cum va fi vremea în săptămâna 5 februarie – 12 februarie 2024?

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-vestice, nord-estice și local în cele centrale și nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice și sudestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în săptămâna 12 februarie – 19 februarie 2024?

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în sud-vestul și în nord-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Citește și: Furtuna Isha lovește Europa: Avertizări de cod roșu și portocaliu pentru fenomene meteo extreme. Când ajunge și în România?

Furtuna Isha ajunge în România

Furtuna Isha ajunge în Europa și va genera avertizări de cod roșu și portocaliu în mai multe țări.

Astfel, potrivit meteorologilor vor urma ninsori, lapovițe, polei, dar vânt care va sufla cu o viteză de până la 130 de km/h. Europa deja se confruntă cu fenomene extreme meteo.

În Irlanda vântul sufla cu 130 de km/h, iar în Germania ninsorile și lapovița sunt însoțite de cod roșu.  De asemenea, în Cehia este cod roșu de ninsori, iar Marea Britanie și Olanda se confruntă cu cod portocaliu de vânt puternic.

Din păcate, România nu se află mai prejos și va fi vizitată și ea de furtuna Isha săptămâna viitoare. Valorile temperaturilor vor fi scăzute și se vor situa sub pragul înghețului. Se anunță precipitații în vest, nord-vest, centru și la munte și vor fi însoțite de vânt puternic în rafale de peste 70-90 de km/h. Nopțile vor fi însoțite de temperaturi sub -10 grade Celsius în regiunile sudice, centrale, estice și nordice, chiar mai scăzute în regiunile montane.