Va place sa barfiti? Foarte bine, e un obicei sanatos. Iata dovada cercetatorilor!

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 sep 2020, 05:20

Un studiu recent a demonstrat ca pastrarea unui secret e la fel de obositoare ca munca fizica.

Conform unei cercetari efectuate recent la Columbia Business School, pastrarea unui secret este asemanatoare cu ridicarea unor greutati fizice, in ceea ce priveste consumul de energie.
Cercetatorii sustin ca pastrarea unui secret tine mintea ocupata si, cu cat va ganiti mai mult la el, cu atat va folositi mai mult resursele intelectuale.
"Povara pastrarii unui secret poate face ca sarcinile obisnuite sa para mai greu de indeplinit iar performanta sa scada", a declarat Michael Slepian, profesor de negociere la Columbia Business School.
Conform studiului, cel mai bun mod de a scapa de aceasta problema, este eliminarea acestei poveri emotionale, dar asta nu inseamna spalarea rufelor in public. E important e retinut ca dezvaluirea unui secret persoanei nepotrivite poate provoca mai mult rau decat bine.
Cercetatorii recomanda liniile telefonice anonime pentru a impartasi un secret in timp ce va mentineti identitatea ascunsa.
Un alt studiu, realizat in 2014, a aratat ca barbatii sunt cei mai mari barfitori.
Ei pot pastra un secret timp de doua ore si 47 de minute. Media femeilor este cu 40 de minute mai mare.

Conform unei cercetari efectuate recent la Columbia Business School, pastrarea unui secret este asemanatoare cu ridicarea unor greutati fizice, din punct de vedere al consumului de energie.

Cercetatorii sustin ca pastrarea unui secret tine mintea ocupata si, cu cat va ganditi mai mult la el, cu atat va folositi mai mult resursele intelectuale. 

"Povara pastrarii unui secret poate face ca sarcinile obisnuite sa para mai greu de indeplinit iar performanta sa scada", a declarat Michael Slepian, profesor de negociere la Columbia Business School.

Cercetatorii au realizat o serie de exerimente pentru a evalua efectele secretelor asupra abilitatii unei persoane de a estima inclinatia unui deal. Cei care au declarat ca secretele pe care le stiau le tinea mintea ocupata au estimat ca dealul are o inclinatie mai mare decat era in realitate.

"Este acelasi rezultat pe care il vedem la persoanele care executa munci fizice, vad problemele mai greu de rezolvat si mai extreme ecat sunt in realitate", a spus Slepian.

Conform studiului, cel mai bun mod de a scapa de aceasta problema este eliminarea acestei poveri emotionale, dar asta nu inseamna spalarea rufelor in public.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

E

important e retinut ca dezvaluirea unui secret persoanei nepotrivite poate provoca mai mult rau decat bine. Cercetatorii recomanda, de exemplu, liniile telefonice anonime pentru a impartasi un secret in timp ce va mentineti identitatea ascunsa.

Un alt studiu, realizat in 2014, a aratat ca barbatii sunt cei mai mari barfitori. Ei pot pastra un secret timp de doua ore si 47 de minute. Media femeilor este cu 40 de minute mai mare.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.