Va vine sa credeti?. O parte a litoralului romanesc s-ar putea transforma intr-o statiune LUXOASA cu plaje ca in Dubai

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:41

O parte a litoralului romanesc s-ar putea transforma peste noapte astfel incat sa semene cu spectaculosul Dubai!

Cei care au construit celebra insula palmier din Emirate se apuca de treaba si la Mamaia! Plaje cu nisip fin, ape turcoaz si hoteluri luxoase care te fac sa te simti regele lumii. Ce-i drept, litoralul romanesc nu prea are nimic din toate acestea, in schimb are altceva: firma care a creat incredibilul complex de insule artificiale din Dubai vine si la noi.

Daca va inchipuiti ca imaginile fabuloase din Dubai am putea sa le vedem si la Malul Marii Negre, va ganditi, totusi, prea departe.

Litoralul romanesc are o alta problema: se ingusteaza de la an la an. Cum fasia de nisip se tot micsoreaza de la un an la altul, autoritatile au chemat specialisti care sa rezolve situatia. Si cine ar fi fost mai in masura sa preia o astfel de lucrare, daca nu chiar compania care a facut minunea’ din Emirate?

Lasand la o parte peisajul de vis de la altii, litoralul nostru are nevoie in primul rand de construirea unor diguri in largul marii, care sa opreasca apa sa mai inghita din mal.

Adica exact primul pas pe care l-a facut deja firma olandeza.

##VIDEO124577##

Pana acum, turistii care voiau sa se refugieze pe plajele din Constanta aveau la dispiozitie doar o palma de nisip. Anul viitor, pe vremea aceasta, plajele vor fi latite cu pana la 100 de metri in larg. Asta inseamna ca nisipul va ajunge pana in zona acestor diguri.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Odata ce fundatia va fi gata, se va aduce nisip din largul marii.

Adica fix aceeasi operatiune care s-a realizat si la amenajarea insulei palmier din Dubai. Daca totul va decurge bine, turistii se vor putea bronza fara sa se mai inghesuie ca pana acum pe plaja. Operatiunea trebuie sa fie gata la inceputul lunii mai a anului viitor. Nu va fi ca in Emirate, dar cu siguranta va fi mai bine decat acum.