Vacanța de 1 Mai 2023: Cât costă biletul de tren spre mare?

Author: Cristina Mocanu

Cât costă biletul de tren spre mare?

Sursa: pixabay.com

Pe data de 1 mai majoritatea românilor aleg să plece spre mare unde iși vor petrece minivacanța.

Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în anul 1889, iar de atunci românii aleg să petreacă minivacanța la mare. Fiindcă nu toți au mașini personale, aceștia aleg să parcurgă drumul spre Marea Neagră cu trenul. Cât costă un bilet de tren de 1 mai?

Cât costă biletul de tren pentru minivacanța de 1 Mai?

Românii și-au făcut deja planuri pentru minivacanța de 1 Mai, iar majoritatea au optat să plece spre Litoral cu trenul.

Cei care aleg această variantă trebuie să știe că vor ieși mult mai ieftin decât dacă ar pleca cu propria mașină.

Prețul unui bilet de tren este 65 de lei la clasa a II-a și 100 de lei la clasa I, pe traseul București Constanța. Costul acestuia este mult mai mic comparativ cu plinul unei mașini care se ridică la valoarea de 500 de lei, mult mai scump decât anul trecut din cauza scumpirii prețurilor combustibilului.

În cazul deplasării cu mașini, românii trebuie să ia în calcul și traficul la care vor fi părtași.

Citește și: 1 Mai 2023, zi liberă legală pentru angajați. Ce beneficii primesc cei care trebuie însă să muncească în această zi

CFR introduce mai multe trenuri spre mare

Reprezentații CFR au anunțat că vor pune la dispoziție celor care vor să-și petreacă zilele următoare la mare mai multe trenuri în perioada 27 aprilie- 2 mai 2023.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Într-un comunicat de presă este precizat faptul că: „Compania va suplimenta în aceeași perioadă şi trenurile pe cele mai solicitate rute, în funcție de disponibilitățile tehnice de material rulant, cu vagoane clasă, de dormit şi cușetă, pentru asigurarea mobilității pasagerilor în condiții de siguranță, securitate şi confort spre destinațiile de vacanță”.

Vor fi introduse trenuri directe către Constanța din București Nord, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov. Totodată, vor exista și conexiuni rapide din București la un interval de o oră sau două.

Potrivit aceluiași comunicat, se menționează că: „Cu prilejul minivacanţei de 1 Mai, care, prin tradiție, este petrecută la malul mării, CFR Călători va asigura în perioada 27/28 aprilie – 1/2 mai 2023, în plus față de trenurile existente în programul de circulație, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Arad,

Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov spre Constanţa şi stațiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia”.

Pentru un bilet dus-întors cumpărat anticipat românii vor plăti cu 10% mai puțin, iar biletele achiziționate direct din stații sau online au o ofertă de 5%. Elevii circulă gratuit, iar studenții au o reducere de 50% la biletele pentru clasa a II-a.

Citește și: Vacanță 1 Mai 2023: În ce zile elevii nu merg, de fapt, la școală?

Care este gradul de ocupare al cazărilor de la malul mării?

Unitățile de cazare deschise vor avea un grad de ocupare de peste 80%, în acea perioadă.

Prețurile pentru cazare diferă în funcție de ce dotări sunt prezente la hoteluri, dar și de calitatea serviciilor oferite. Prețurile pornesc de la 128 de lei pe noapte/ cameră într-un hotel de 3 stele și pot ajunge la 299 de lei pe noapte pentru o cameră într-un hotel de 4 stele.

Sursă: infoactual.ro