Vacanta de COSMAR. Doi turisti din Cehia au ramas BLOCATI ore in sir in varf de munte

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 04 oct 2020, 19:10

Doi turisti din Cehia au vazut moartea cu ochii in urma unui accident si au ramas blocati ore in sir in varf de munte, pana cand salvamontistii au reusit sa-i ia de acolo.

Au venit in vacanta pe plaiurile mioritice, dar au fost la un pas sa nu mai plece!  Ieri dupa-amiaza, ora 15.00! 7 turisiti din Praga se plimba pe masivul Fagaras si admira frumusetile locului. La un moment, unul dintre ei se accidenteaza grav la picioarul drept. Ramane blocat in acel loc, fara posibilitatea sa mai inainteze cu grupul.

Tanarul de 20 de ani cere ajutorul colegilor de grup, insa acestia iau o decizie socanta: in loc sa-l duca pe baiat pe brate pana la cea mai apropiata cabana, isi continua linistiti drumul catre Sibiu.

Langa ranit ramane doar unul dintre prieteni, care nu se indura sa-l lase singur in salbaticie.

Neputand sa-l ajute in niciun fel pe colegul ranit, tanarul care a ramas cu el a anuntat salvamontistii. Pentru ca victima sa nu astepte mult, echipele de interventie au rugat un elicopter privat al unor biologi care se aflau in zona pentru cercetari, sa ii repereze pe cei doi si sa incerce sa-i recupereze.

Insa, fara niciun succes!

##VIDEO121927##

Orele s-au scurs rapid, iar pe cei doi tineri i-a prins noaptea in varf de munte. Ca sa nu mai piarda timp pretios, 4 salvamontisti din Nucsoara au plecat in cautarea celor doi baieti. Temperaturile extrem de scazute, ceata si amenintarea animalelor salbatice au fost un real pericol atat pentru victime cat si pentru salvatori.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Dupa aproape 12 ore de cautari, cei doi tineri au fost gasiti de echipele de interventie.

Victimele au fost transportate de urgenta intr-o zona accesibila, de unde ranitul a fost preluat de un elicopter particular si dus la o alta cabana, aproape de poalele muntelui.

De acolo, tanarul a fost luat de o ambulanta si transportat la spitalul din Curtea de Arges, pentru ingrijri medicale. Acum se simte bine si este in afara oricarui pericol. Astazi, cei doi tineri au luat autobuzul catre Sibiu, unde intentioneaza sa-si continue vacanta in tara noastra.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.