Vacanță de coșmar în Grecia pentru patru familii de români! Au rezervat un sejur la hotel și au ajuns să doarmă pe șezlonguri: „Nici vorbă de returnat banii”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 26 iul 2024, 10:34

Oamenii au fost revoltați de neseriozitatea celor de la hotel

Sursa: Observator

Un grup de turiști din Iași a trăit o experiență neplăcută în vacanța lor din Creta, Grecia. Patru familii, care și-au plătit integral sejurul la un hotel, au descoperit, la sosire, că hotelul unde au făcut rezervare nu îi mai poate caza.

Deși rezervările la hotelul din Creta fuseseră confirmate, turiștii români au aflat că nu mai sunt camere disponibile pentru ei. Ulterior, bărbații au fost nevoiți să doarmă două nopți pe șezlonguri, în curtea hotelului.

Mai mulți turiști români au avut parte de vacanțe de coșmar în Grecia

Ajunși la destinația de pe insula din Grecia, cele patru familii au fost informați că cele patru camere rezervate erau deja ocupate de alți turiști.

Hotelul nu le-a oferit nicio explicație clară despre durata sau motivul acestei erori. În lipsa altor opțiuni de cazare și fără soluții din partea personalului hotelului, bărbații au fost nevoiți să-și petreacă nopțile sub cerul liber, pe șezlonguri.

Revoltați de situație, turiștii au decis să filmeze întreaga experiență și să facă publice imaginile, în speranța că vor atrage atenția asupra tratamentului inacceptabil la care au fost supuși.

În filmările realizate, se pot observa condițiile improprii în care au fost obligați să stea și lipsa de suport din partea managementului hotelului.

Această experiență nefericită nu este un caz izolat. Pe un forum de călătorii, o altă familie a relatat o situație similară petrecută tot în Grecia, unde au refuzat să se cazeze la o pensiune din cauza igienei precare. De asemenea, proprietarul unității de cazare nu a dorit să le returneze banii.

Citește și: Grecia este urmărită de tragedii! Un bărbat în vârstă de 54 a fost găsit mort, după ce a zăcut ore în șir pe șezlong, în Creta

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

„Cazarea a fost plătită integral prin Booking încă din ianuarie. La fața locului am găsit condiții insalubre și am decis pentru sănătatea noastră și a copiilor să nu rămânem. Am sunat proprietarul care nu a dorit sa colaboreze cu noi, nici vorba de returnat banii", a scris un bărbat pe un forum online.

La ce trebuie să fie atenți turiștii, înainte să rezerve sejururi în străinătate

Astfel de incidente subliniază importanța verificării riguroase a condițiilor de cazare și a recenziilor altor turiști înainte de a face o rezervare. De asemenea, specialiștii din domeniul turismului atrag atenția că hotelurile și pensiunile din străinătate nu sunt cotate la fel ca în România, în sensul că un hotel de 3 stele de la noi din țară poate oferi condiții mult mai bune decât o unitate de cazare din străinătate, cu același număr de stele.

Citește și: Țeapa pe care riscă să o ia românii care merg la mare în Bulgaria! Riscă amenzi usturătoare dacă nu fac acest lucru

„Unitățile de cazare, cele de 3 stele, 4 stele sau 5 stele din România, ca și clasificare, nu sunt la fel cu cele din Bulgaria, Turcia sau Franța. Fiecare țară are legislație separată. Și atunci s-ar putea să ni se pară că am luat la trei stele dar nu e, de fapt, de trei stele", a explicat Sorin Mierlea, de la InfoCons, potrivit Observator.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.