„Vacanța de vară de pe 15 iunie până pe 15 septembrie” SONDAJ: Ar trebui vacanța de vară a elevilor să dureze mai mult? Ce părere au cititorii kanald.ro

Autor: Laura Macovei

De ce cred părinții că vacanța de vară a copiilor ar trebui să fie mai lungă

Sursa: Pixabay

În cadrul unui sondaj publicat pe pagina kanald.ro, părinții au fost întrebați dacă vacanța de vară a copiilor ar trebui să fie mai lungă, pentru ca cei mici să se poată bucura de mai mult timp liber, iar părinții să își poată prlungi concediile și în septembrie.

După analiza răspunsurilor, părerile sunt împărțite. Dacă majoritatea părinților își doresc o vacanță de vară mai lungă pentru copiii lor, alții sunt de părere că ar trebui să fie chiar mai scurtă, deoarece nu au la cine să îi lase în grijă atât timp cât sunt plecați la locul de muncă.

Citește și: Vacanța de vară se prelungește pentru acești elevi! Zona în care școala începe în luna octombrie, din cauza caniculei

Ce cred părinții din România despre vacanța de vară de 3 luni a elevilor

Cititorii kanald.ro. au răspuns la sondajul publicat pe pagina de Facebook, în care au fost întrebați dacă și-ar dori ca vacanța de vară a elevilor din țară să fie mai lungă.

„Da normal. Pe timpul meu era vacanță de pe 15 iunie până pe 15 septembrie.

Măcar vacanța să le-o lase..”/
„Da, să fie vacanță de 3 luni, acum termină mai târziu și încep mai devreme..”/ „Daaa! O să murim de cald în clase. Vor fi foarte "dornici" copiii de școală.”

De cealaltă parte, unii părinți ar fi total nemulțumiți dacă elevii ar sta mai mult acasă, din cauza faptului că nu ar avea cu cine să îi lase.

Mai mult, aceștia consideră chiar că actuala vacanță este prea lungă.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

„Dacă aveți trei luni ce face cu copiii e ok, dar dacă trebuie s mergi la serviciu și ca părinte ai maxim 3 săptămâni concediu, atunci ce faci????? (Nu

avem bunici și bone, etc.) Eu zic ca este și așa prea lunga, deci nu,” spun Cititorii kanald.ro.

Elevii încep școala pe 9 septembrie 2024

Anul acesta, elevii au intrat în vacanță pe data de 22 iunie 2024 și vor începe din nou orele la data de 9 septembrie 2024.

Citește și: BAC 2024 sesiunea de toamnă- Proba scrisă la alegere a profilului: Ora la care se afișează baremele oficiale!

Următoarea vacanță de vară va începe la data de 20 iunie 2025.

Dacă elevii români se întorc în bănci în luna septembrie, cei din Italia se mai pot bucura de încă o lună de vacanță. Recent, în Italia a fost luată decizia potrivit căreia elevii vor începe școala în octombrie, din cauza caniculei.

 


Robert și Giuly se mențin fermi pe poziții și nu renunță la planul de a pleca împreună acasă, întrucât nu pot trece peste posibilul scenariu în care Patrick ar fi avut o relație cu Bianca Giurcă în afara „Casei iubirii”.