Vacanta in Grecia - E oficial! Ce document trebuie sa aiba obligatoriu la ei romanii care vor sa plece in vacanta in Grecia

Author: B.M.
Zakynthos, Grecia

Vacanta in Grecia: autoritatile au anuntat ce document trebuie sa aiba la ei romanii care vor sa isi petreaca vacanta in Grecia.

Grecia isi deschide sezonul turistic incepand cu data de 1 iulie. Turismul si industriile conexe sunt domenii extrem de importante in economia Greciei, generand aproximativ 30% din produsul intern brut al tarii.

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Razvan Parjol, a anuntat in ce conditii isi vor putea petrece romanii vacantele in Grecia.

Citeste si: Stare de alerta 15 mai: ce nu avem voie sa facem din 15 mai. LISTA COMPLETA a restrictiilor

Vacanta in Grecia: ce document trebuie sa aiba cei care merg in Grecia

Astfel, potrivit oficialului, cei care merg in vacanta in Grecia vor trebui sa prezinte obligatoriu dovada realizarii unui test pentru COVID-19, care sa indice un rezultat negativ.

Documentul nu este unul standardizat, iar Razvan Parjol a tinut sa sublinieze ca nu este vorba despre un pasaport COVID.

"Grecia va cere un atestat, sub orice forma ar fi el, de test la intrarea in tara si, pe baza propunerii de protocol pe care o vom primi in urmatoarele zile, vom vedea toate detaliile tehnice legate de retur, carantinare eventuala", a spus oficialul.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Se deschid sau nu mall-urile din 15 mai? Anuntul facut de Raed Arafat

"Nu este vorba despre o hartie tip pasaport, carnet de sanatate, este adeverinta unui test facut inainte de plecare", a precizat Razvan Parjol.

El a adaugat ca autoritatile din Romania poarta discutii avansate despre reluarea turismului si cu alte state din Uniunea Europeana, precum Franta si Bulgaria.

"Toata lumea isi doreste o revenire cat mai rapida, dar oarecum intr-un mod cat se poate de unitar, atat ca masuri de siguranta sanitara, cat si ca norme de operare, dar undeva si ca data de redeschidere.

"Vom avea cu siguranta protocoale cu toate tarile cu care vom avea un flux de calatori reciproc", a mai spus secretarul de stat.

Citeste si: Lovitură pentru hotelierii din România. Relaxarea măsurilor nu le aduce turiști