Elevii au început astăzi prima zi de școală a modulului trei și deja așteaptă nerăbdători următoarele vacanțe școlare ale anului 2023.
Ce vacanțe școlare mai au elevii în 2023
Al treilea modul al anului școlar 2022-2023 a început astăzi, 9 ianuarie 2023, iar pe elevi îi așteaptă o nouă vacanță în luna februarie. Această vacanță este diferită în funcție de fiecare județ, perioada în care aceasta se va desfășura fiind decisă de fiecare inspectorat școlar județean sau municipal din țară.
Primii ce primesc vacanță sunt copiii de grădiniță, elevii și cadrele didactice din județele Ilfov și Suceava, ce au ,,vacanța de schi” în perioada 6-10 februarie, modulul 3 având astfel 5 săptămâni.
Județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au ales ca „vacanța de schi” a elevilor să aibă loc între zilele de 13 și 17 februarie 2023, modulul trei având o durată de 6 săptămâni.
Elevii, copiii de grădiniță și cadrele didactice ce vor avea vacanță după 7 săptămâni de cursuri sunt cei din județele Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.
Următoarea vacanță de care elevii se vor bucura în anul școlar 2022-2023 este vacanța de Paște, ce se va regăsi în modulul 4, ce va avea loc în perioada 7 aprilie 2023-18 aprilie 2023, perioadă în care școlarii vor putea să petreacă sărbătorile pascale alături de familie și prieteni.
Ultima vacanță ce îi mai așteaptă pe elevi este vacanța de vară, vacanță ce sfârșește modulul 5 și car va începe la data de 16 iunie 2023 și care se va termina la data de 3 septembrie 2023, perioadă în care elevii să pregătească pentru un
Citește și: Se închid sau nu școlile în ianuarie 2023 din cauza epidemiei de gripă?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Elevii termină cursurile pe 16 iunie 2023
Elevii vor termina cursurile școlare ale anului 2022-2023 la data de 16 iunie 2023 și se vor bucura de vacanța de vară până la data de 3 septembrie 2023, atunci când se vor întoarce pe băncile școlilor.
Anul școlar 2022-2023 a fost plin de schimbări pentru elevi, dar și pentru cadrele didactice. Tezele nu mai sunt obligatorii, profesorii își pot alege dacă doresc sau nu să își evalueze astfel elevii. Dacă tezele nu sunt obligatorii, pentru a încheia media elevilor vor fi necesare cu trei note mai mult decât numărul săptămânal al orelor.
O altă schimbare importantă este și că elevii nu mai pot fi exmatriculați, dreptul la educație fiind de ordin constituțional. Exmatricularea fiind posibilă doar în cadrul învățământului postliceal, ce nu este obligatoriu.
Și durata cursurilor a suferit mici schimbări, învățământul primar având ore de 45 de minute, cu o pauză de 15 minute, iar după a doua oră va fi o pauză de 20 de minute. Elevii din clasele pregătitoare și clasa I vor avea ore de 30-35 de minute, în care să învețe, restul timpului fiind format din activități recreative.
Citește și: Perioada în care elevii vor recupera zilele libere introduse de Guvern. Decizia Ministerului Educației
Surse: edupedu.ro, libertatea.ro