Vaccinarea devine obligatorie și în România? Ce se întâmplă cu persoanele care refuză imunizarea

Autor: Marina Ionescu
Vin vremuri grele pentru cei care refuză să se vaccineze!
Sursa: PixaBay

Gradul de vaccinare a scăzut foarte mult în România, iar autoritățile se gândesc cu să îi convingă pe oameni să se imunizeze. Astfel, Dan Barna a venit cu o propunere.

Pentru că vaccinarea nu este obligatorie în România, vicepremierul Dan Barna susține orice măsură, pentru a mări gradul de vaccinare al țării.

Citeste si: Răsturnare de situație: Bani pentru cei care acceptă să se vaccineze. Despre ce sumă este vorba?

Anunțul lui Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna susţine că, în opinia sa, că ar fi trebuit să existe măsuri mult mai dure pentru cei care refuză să se imunizeze, „în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar persoane vaccinate”.

Citeste si: Bilanț coronavirus 13 iulie 2021: Numărul cazurilor noi de Covid crește! Câte decese s-au înregistrat

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Nu există – şi eu spun din păcate – posibilitatea vaccinării obligatorii, dar e o chestiune pe care o înţeleg şi o respect, dar măsuri ferme prin care vaccinarea să fie încurajată le susţin pentru că e soluţia prin care putem cu toţii să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situaţiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut”, a declarat acesta, potrivit news.ro.

Măsurile pentru cei care nu s-au vaccinat

Pentru persoanele care refuză să se vaccineze, Dan Barna propune limitarea accesului la evenimente. Astfel, este posibil ca gradul de imunizare să crească în România.

„În ceea ce priveşte vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susţin cu toată convingerea. Adică chiar cred că ar fi trebuit să avem măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea, în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea, pentru că da,

vorbim de perspectiva unui val patru, care vedem că în multe ţări din lume este deja activ, vorbim de o tulpină care răspounde la vaccin – şi asta e foarte bine – dar pentru asta trebuie să fii vaccinat”, a explicat Dan Barna, marţi seară, la B1 Tv.

Citeste si: Cand ajunge in Romania valul patru de pandemie: „Nu este de glumit cu noua variantă Delta, prezintă un pericol!”

De asemenea, Dan Barna a amintit de importanța vaccinării, în contextul răspândirii variantei Delta a coronavirusului, care este mult mai periculoasă. 

„(…) este mult mai molipsitoare, dacă la vechile tulpini – cea originală şi cea britanică – dintr-o familie de cinci, la cea originală se infecta una sau două persoane, la cea britanică erau trei, la aceasta Delta, la această ultimă tulpină, se infectează cinci din cinci, deci dacă-ţi intră virusul în familie toată lumea face COVID.

Or e foarte important dacă eşti vaccinat, să n-ai simptome deloc sau foarte uşoare, nici măcar să n-ajungi la spital, faţă de varianta în care nu eşti vaccinat şi, Doamne fereşte, poţi să ajungi la Terapie intensivă sau în situaţii foarte grave”, a mai explicat Dan Barna.