Vaccinul anti-Covid-19 are mai puține efecte adverse decât vaccinul antigripal? Medicul Adrian Marinescu: „Efectele adverse apărute pot să...”

Autor: Bianca Hriscu
Reacțiile adverse ale vaccinului împotriva noului coronavirus
Sursa: unsplash

Specialiștii în sănătate susțin că vaccinul anti-Covid-19 este modalitatea prin care ar putea fi stopată răspândirea noului coronavirus. Cu toate acestea, în ultima perioadă s-a vorbit despre efectele adverse ale acestui vaccin controversat.

Vaccinul anti-Covid-19 urmează să fie distribuit la nivel mondial, astfel că majoritatea țărilor pregătesc deja campaniile de vaccinare care vor avea loc în perioada următoare. Deși specialiștii în sănătate susțin că doar vaccinul ar putea opri pandemia de coronavirus, foarte multe persoane se declară împotriva acestuia, totul din cauza efectelor adverse pe care acesta le-ar avea.

Medicul Adrian Marinescu a dezvăluit ce efecte adverse ar putea avea vaccinul anti-Covid-19 

Pentru că în spațiul public se vorbește tot mai des despre efectele adverse ale vaccinului anti-Covid-19, medicul Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală a făcut o serie de precizări în legătură cu acest subiect. Medicul a afirmat că vaccinul anti-Covid-19 nu reprezintă un pericol și că, vaccinul antigripal chiar ar avea mai multe efecte adverse decât vaccinul anti-Covid-19.

Citeste si: Am avut vaccinul anticoronavirus tot timpul! Vaccinul a fost fabricat si livrat in America in luna februarie

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Reacții adverse apar la orice vaccin, mai ales la cel antigripal. Aceste simptome dispar dupa 24 de ore. Tot ce înseamnă resurse umane, financiare au fost folosite pentru a se crea un vaccin. Toate pierderile nu pot fi rezolvate decât printr-un vaccin. Va fi cea mai mare campanie de vaccinare din istorie, dar ne trebuie răbdare și până când vaccinul nu va oferi imunizarea a 70% din populație, trebuie să rămânem la măsurile de protecție.

Vorbim de un vaccin care are puține efecte adverse comparativ cu vaccinul antigripal. Efectele adverse apărute pot să nici nu aibă legătură cu vaccinul.”, a spus medicul Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, porivit libertatea.ro.

Recent, specialiștii au publicat lista efectelor adverse ale vaccinului Pfizer-BioNTech, iar printre manifestările care pot să apară se numără: durere în zona în care a fost făcută injecția, oboseală, dureri de cap, dureri musculare, frisoane, dureri articulare sau febră.

În cazurile grave ar putea să apară și reacții severe ca: umflarea feței și a gâtului, dificultăți de respirație, ritm cardiac mărit, iritații pe tot corpul sau amețeli și stare de slăbiciune.

Citeste si: Cine are prioritate la vaccin? Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19