Vaccinul anti-Covid ar putea fi necesar anual, potrivit producătorului Pfizer, care este de părere că serul este principala armă pentru a stopa pandemia de coronavirus.
Vaccinul anti-Covid, principala armă în lupta împotriva pandemiei. Imunizarea ar putea fi necesară în fiecare an
Dezbaterile privind vaccinarea ant-Covid și protecția pe care imunizarea cu acest ser o oferă este departe de a fi încheiată.
"Nu ştim exact cât durează protecţia oferită de doză trei, doză booster. Sunt foarte încrezător că rezistă cel puţîn 12 luni, dar nu cu certitudine. Dacă ar fi să presupun, în baza a tot ce ştim până acum, aş spune că cel mai probabil va fi necesară revaccinarea anuală pentru a menţine un nivel robust şi foarte, foarte ridicat de protecţie", spune
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
55.000 de români vaccinați în ultimele 24 de ore, 12.800 dintre ei cu prima doză
55.328 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România, iar de la debutul campaniei de imunizare s-a ajuns la un număr de 7.739.868 de persoane vaccinate, 7.416.428 dintre acestea cu schema de două doze, iar 1.546.194 au făcut și a treia doză.
De la începutul campaniei de vaccinare (pe 27 decembrie 2020), 7.739.868 de persoane au fost inoculate cu unul dintre cele patru vaccinuri- Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson- și au fost administrate în total 14.885.629 de doze de vaccin.
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 12 de reacții adverse, 9 la Pfizer, 2 la Moderna și 1 la Johnson&Johnson. De la debutul campaniei de vaccinare, numărul total al reacțiilor adverse a fost de 19.413
Primele suspiciuni de infectare cu tulpina Omicron în România
Primele suspiciuni de infectare cu Omicron au apărut în România, după ce 29 de jucători de rugby de la Baia Mare au fost repatriați marți din Africa de Sud. Trei dintre ei au fost testați pozitiv cu Covid și se fac cercetări în acest sens pentru a se stabili dacă sunt infectați cu noua tulpină africană.