Vaccinul nu va fi suficient pentru a opri pandemia de coronavirus? Avertismentul venit din partea Organizației Mondiale a Sănătății

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 17 nov 2020, 16:38
Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus
Sursa: Facebook, pixabay

Vestea că testele privind vaccinul împotriva noului coronavirus au dovedit o eficacitate de 90% a bucurat pe toată lumea, însă reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au ținut să facă o serie de precizări referitoare la acest vaccin.

Deși vaccinul împotriva coronavirusului ar putea fi distribuit în majoritatea țărilor la finalul acestui an, specialiștii atrag atenția că acesta nu va fi suficient pentru a opri pandemia de coronavirus. Ce au anunțat reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății?

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, precizări despre vaccinul împotriva noului coronavirus

Vaccinul dezvoltat de laboratoarele Pfizer şi BioNTech se află în faza 3 de testare, iar cei care se ocupă de producția vaccinului anti-Covid-19 au dezvăluit că acesta ar fi eficient în 90% dintre cazuri.

Vestea nu a făcut decât să îi bucure pe toți cei care așteaptă cu nerăbdare vaccinul, însă reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au atras atenția că acesta nu va pune capăt pandemiei de coronavirus.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a amintit că deși vaccinul va fi disponibil în perioada imediat următoare, acesta nu va înlocui măsurile impuse anterior la nivel mondial, regulile de igienă, purtarea măștii sau distanțarea socială, ci doar va veni în completarea lor.

Mai mult decât atât, directorul Organizației Mondiale a Sănătății a atras atenția că la început, vaccinul nu va fi disponibil pentru întreaga populație, ci doar pentru cei care fac parte din categoriile de risc, acesta fiind motivul pentru care regulile ar trebui să fie respectate în continuare pentru a ține pandemia sub control.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cât ar putea costa vaccinul anti-COVID-19 în Europa? Prețul va fi mai mic decât în SUA

„Un vaccin va completa alte instrumente pe care le avem, nu le va înlocui. La început, cantităţile vor fi limitate şi, prin urmare, personalul medical, vârstnicii şi persoanele la risc vor avea prioritate şi sperăm că aceasta va face să scadă numărul deceselor şi va permite sistemelor de sănătate să reziste.

Însă aceasta va lăsa încă mult teren virusului să opereze.”, a spus directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit digi24.ro .

Tedros Adhanom Ghebreyesus a ținut să amintească importanța respectării regulilor, mai ales în această perioadă în care majoritatea țărilor au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi de coronavirus.

Citeste si: Când ar putea ajunge în România primele doze de vaccin împotriva Covid-19, de la Pfizer