VACCINURILE administrate in mod curent copiilor sunt sigure! Vezi NOUL STUDIU

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:22

Vaccinurile administrate in mod curent copiilor, in SUA, pentru prevenirea unor boli diverse sunt sigure, nu sunt asociate cu dezvoltarea unor maladii grave.

In 2011, Institutul de Medicina din SUA a publicat un raport care arata ca medicii erau in unanimitate de acord ca vaccinarea este o procedura medicala sigura.

"Cele mai recente rezultate ar trebui sa ofere siguranta anumitor pacienti si medici", spun autorii acestei noi analize publicate in revista Pediatrics, care fac referire mai ales la nelinistile "nefondate" potrivit carora vaccinurile ar fi responsabile mai ales de dezvoltarea autismului.



"Exista dovezi foarte sigure ca vaccinul triplu ROR (impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei) nu este asociat cu autismul la copii, o concluzie care confirma precedentele studii pe acest subiect", subliniaza autorii.

"Exista, de asemenea, dovezi solide ca vaccinurile triple cum sunt DTP (impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive), gripei hemofile si hepatitei B nu au legatura cu leucemia infantila", mai spun autorii studiului, de la institutul de cercetare Rand Corporation.


Specialistii adauga ca au descoperit ca anumite vaccinuri orale, precum Rotarix si Rotateq, utilizate in cazul bebelusilor, incepând cu vârsta de sase saptamâni, pentru a-i proteja contra gastroenteritelor provocate de rotavirus, ar putea declansa reactii grave.

"Insa aceste reactii sunt extrem de rare si trebuie evaluate in raport cu efectele protective pe care le furnizeaza aceste vaccinuri", spun specialistii, explicând ca "riscul este foarte mic", cu 1,1 cazuri la 100.000
de doze de Rotarix si 5,1 cazuri la 100.000 de doze de Rotateq.


Vaccinurile contra rotavirusului pot, in rare cazuri, sa provoace invaginatie intestinala (o portiune a intestinului subtire este blocata sau rasucita, simptomele pot include dureri severe de stomac, varsaturi persistente, sânge in scaun, abdomen umflat si/sau febra mare), care necesita interventie medicala de urgenta.( sursa Mediafax)

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”