Vacutele irlandeze, INNEBUNITE dupa pasunile de plaiul mioritic VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 10 nov 2020, 22:55

Mai multe vaci irlandeze au sosit la Zimnicea printr-un proiect initiat de una dintre cei mai mari producatori de lactate din Romania.

Mai multe exemplare din rasa vaci irlandeze au strabaut mii de kilometri pentru ajunge pe intinsele pasuni romanesti. In total 48 de de exemplare au ajuns in orasul cel mai sudic al tarii, Zimnicea. Mare i-a fost suprinderea lui nea Ion atunci cand a vazut o vacuta irlandeza la el in ograda. A stiut din prima clipa cum o va striga. Trebuia sa fie ceva stilat. Asa ca a botezat-o Mercedesa.


Vacutele irlandeze au ajuns in ograda localnilor prin proiectul initiat de una dintre cele mai mari companii de lactate din tara. Mai multe vacute, donate de fermierii irlandezi, au fost aduse in Romania, in urma cu jumatate de an.

Povestea vacutelor irlandeze din Zimnicea este abia la inceput, caci initiatorii proiectului vor sa mai aduca inca 70 de exemplare. Ba mai mult de atat, vor sa monteze langa stane, pe batranul pamant batatorit si aparatura ulta-moderna.
Taranii sunt foarte incantati de acest proiect si spun ca laptele dat de vacutele aduse de departe face concurenta laptelui romanesc.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.